Datum objave: 14. Rujan 2017

Za državnu tajnicu Ministarstva uprave imenovana Josipa Rimac koja je završila turistički menadžment

Diana Ferić
Diana Ferić

Predsjednica kninskog HDZ-a i bivša gradonačelnica toga grada Josipa Rimac imenovana je danas državnom tajnicom u Ministarstvu uprave i to na zatvorenom dijelu sjednice Vlade. Tako su se obistinile neslužbene priče da će Rimčevica nakon debakla na lokalnim izborima i raspuštanja ogranka HDZ –a u Kninu koji vodila, suprotnoj zdravoj logici, avansirati i skrasiti se u državnoj vlasti. Neobično je da se na tu funkciju ne imenuje pravnik već specijalist turističkog menadžmenta za održivi razvoj. Naime Josipa Rimac je na VERN-u završila taj specijalistički studij.

Nediljko Dujić je novinarima potvrdio tu informaciju. Izjavio je da je Josipa Rimac je kvalitetan HDZ-ov kadar i da će sigurno dobro raditi svoj posao. Nediljko Dujić.
„Vjerujem da će mi iskustvo stečeno dugogodišnjim radom u lokalnoj samoupravi, kao i vrijeme provedeno na čelu HDZ-ova odbora za lokalnu i regionalnu samoupravu, biti od velike koristi da kao državna tajnica mogu doprinijeti jačanju jedinica lokalne i regionalne samouprave „ izjavila je za ŠibenikIN nova državna tajnica Ministarstva uprave.
Tako su HDZ –ovi kadrovi iz Šibensko – kninske županije sada obnašaju funkcije državnog tajnika u dva Ministarstva – Ivica Poljičak u Ministarstvu kulture i sada Josipa Rimac u Ministarstvu uprave.

Josipa Rimac godinama ne bila neprikosovena, kako su neki govorili, vladarica Knina s obzirom da je bila dugo na čelu tog grada i utjecajna u  HDZ-u.  Bila je i vrlo bliska bivem predsjedniku HDZ -a Tomislavu Karamarku. Prošle lokalne izbore u Kninu izgubila je od nezavisnog dr.sc. Marka Jelića, a zbog loših izbornih rezultata Županijski odbor HDZ -a je raspustio kninsku organizaciju.

Iz kategorije: Vijesti