Datum objave: 08. Rujan 2017

Franko Vidović piše premijeru:Što ćete napraviti da radnici TLM -a ne izgube krov nad glavom?

Diana Ferić
Diana Ferić

Budući da glavnim krivcem za nastalu situaciji U TLM –u smatra državu, odnosno Fond za privatizaciju koji 2007. godine, odnosno baš za vrijeme HDZ-ove Vlade nije izdvojio te stanova iz kapitala TLM-a i s obzirom na to da je tim ljudima koji u njima žive napravljena duboka nepravda, saborski zastupnik SDP –a Franko Vidović uputio je premijeru Andreju Plenkoviću pisano zastupničko pitanje o tomu na koji način namjerava riješiti problem bivših radnika TLM-a koji bi uskoro mogli ostati bez krova nad glavom.
„Stanovi u vlasništvu Tvornice lakih metala Šibenik (TLM) koje su na korištenje, a potom i u najam, dobili bivši radnici tog društva i koji su odlaskom tvrtke u stečaj postali dio stečajne mase, 20. rujna ove godine idu na javnu dražbu i može ih kupiti bilo tko, ponudi li višu cijenu.

 

Riječ je o ukupno 35 stanova plus još osam koje su koristili zaštićeni stanari, odnosno o isto toliko obitelji čija je sudbina poprilično neizvjesna i koji bi mogli doživjeti deložaciju. Naime, te stanove, od kojih su mnogi na vrlo atraktivnim lokacijama blizu mora, po vrlo će povoljnim cijenama za otprilike 10 do 40 tisuća eura moći kupiti bilo tko tko se na natječaj prijavi i ponudi više. Dvije dražbe spornih stanova već su održane, prva u lipnju kada su se stanovi prodavali po punoj cijeni koju je odredio sud, a potom u srpnju po 25 posto nižoj cijeni. Na treću dražbu stanovi idu po upola manjoj cijeni i može se očekivati veliki interes za njih.

Tvrtke koje bi namirile svoja potraživanja od TLM-a iz prodaje spomenutih stanova su državne tvrtke poput HEP-a, Hrvatskih voda, Hrvatskih šuma ili Adriala plus. Te državne tvrtke potražuju 117 milijuna kuna od TLM-a, a prodajom stanova ne bi namirili niti petinu iznosa“, kaže u svom pismu Franko Vidović.

 

Iz kategorije: Vijesti