Datum objave: 30. Kolovoz 2017

Za tvrđavu svetog Nikole i zaštitu suhozida Županija bespovratno dobila oko 4,3 milijuna kuna

Za tvrđavu svetog Nikole i zaštitu suhozida Županija bespovratno dobila oko 4,3 milijuna kuna
Diana Ferić
Diana Ferić

Odlukom Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske Unije odobrena su sredstva za financiranje dva projekta na području Šibensko-kninske županije i to tvrđave svetog Nikole i zaštite suhozida. Ukupna vrijednost dodijeljenih nepovratnih sredstava iz Državnog proračuna iznosi oko 4 milijuna i 370 tisuća kuna i biti će utrošena za potrebe turističke valorizacije naše županije i zaštitu tradicijske arhitekture karakteristične za naš zavičaj.


Za projekt „Turistička valorizacija tvrđave Sv. Nikole u kanalu Sv. Ante“, Javnoj ustanovi Priroda Šibensko-kninske županije odobreno 2.058.332,79 kuna za potrebe financiranja projektnog prijedloga. Projektni partneri unutar ovoga projektnog prijedloga su Šibensko-kninska županija i Javna ustanova Razvojna agencija Šibensko-kninske županije.


Drugi projekt nosi naziv „Hereditas – projekt zaštite suhozidne tradicijske gradnje“ za koji je Šibensko-kninskoj županiji odobreno 2.306.181,04 kuna koje će biti utrošene za potrebe zaštite i prezentacije naše autohtone arhitekture.

Sredstva su dodijeljena u okviru Operativnog programa „Konkurentnost i kohezija“ kojeg je raspisalo Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske Unije i na koje su Šibensko-kninska županija i Javna ustanova priroda Šibensko-kninske županije aplicirale 2015. godine.

 


 

Iz kategorije: Vijesti