Datum objave: 25. Kolovoz 2017

Maloljetni piroman zapalio čak šest požara na području svog sela Žagrovića kod Knina

Diana Ferić
Diana Ferić

Policija je jutros potvrdila da su uhitili maloljetnika iz Žagrovića kod Knina i osumnjičili ga za izazivanja čak šest požara na području tog sela, a u jednom, koji je gorio u srpnju, nastala šteta veća od 1,3 milijuna kuna.

„Osumnjičeni je u vremenu od 11. srpnja do 23. kolovoza, kao i 9. siječnja u Žagroviću u pet navrata upaljačem, a 23. kolovoza povećalom, palio suhu travu s namjerom izazivanja požara. nNastala je opasnost za imovinsku štetu velikih razmjera. Tijekom ovog kriminalističkog je utvrđeno da je osumnjičeni 11. srpnja oko 13,30 sati nakon što je izazvao požar u Žagroviću, predio Buline, kada je vidio da su vatrogasci taj požar stavili pod nadzor, oko 16.30 sati, na suprotnoj strani, između zaseoka Raškovići, Kolundžije i Zupčići, upaljačem zapalio suhu travu i izazvao požar. Taj je požar ugašen tek 16. srpnja, a prema specifikaciji Hrvatskih šuma nastala šteta procijenjena na iznos od 1.309.084,70 kuna“, kaže Marica Kosor, glasnogovornica Pu šibensko – kninske.

Po dovršeno kriminalističkom istraživanju osumnjičeni je, uz kaznenu prijavu, predan pritvorskom nadzorniku te Policijske uprave.

 

Iz kategorije: Vijesti