Datum objave: 23. Kolovoz 2017

Policija otkrila uzroke tri manja požara u Županiji,dva potpaljena namjerno jedan slučajno

Diana Ferić
Diana Ferić

Zbog podmetanja požara koji je jučer izbio u Podumcima, na području Općine Unešić policija je privela osumnjičila i pritvorila 22 - godišnjaka sa šibenskog područjima i osumnjičila ga za za dovođenje u opasnost života i imovine opće opasnom radnjom ili sredstvom.
"Provedenim kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da je osumnjičeni 22. kolovoza oko 1.05 sati u mjestu Podumci,kod skretanja za zaseok Sučići, upaljenom cigaretom zapalio suhu travu s namjerom da otvorenim plamenom izazove požar. U tom trenutku ga je zatekla policija nakon čega je osobnim automobilom Opel Astra, šibenskih registracijskih oznaka pobjegao s mjesta događaja, ali ga je policija pronašla na udaljenosti od 100 metara u autu s ugašenim svjetlima", kaže Marica Kosor, glasnogovornica PU šibensko - kninske.
Po dovršenom kriminalističkom istraživanju osumnjičeni je, uz kaznenu prijavu, predan pritvorskom nadzorniku ove Policijske uprave.


Uhvaćen je i 28 - godišnji potpaljivač požara na kninskom području. Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da je osumnjičeni u razdoblju od 11. do 22. kolovoza na području grada Knina upaljačem u sedam navrata palio suhu travu, grmlje i ševar, s namjerom da izazove požar. Tom prilikom nije nastala materijalna šteta, jer je tako izazvani požar brzo uočen i od strane vatrogasaca ugašen.

Tijekom kriminalističkog istraživanja je utvrđeno da je 28-godišnjak zbog bolesti djelomično sposoban za samostalno zbrinjavanje, slijedom čega će nadležnom Državnom odvjetništvu u Šibeniku biti podneseno Posebno izvješće. O svemu utvrđenom tijekom ovog kriminalističkog istraživanje će biti obaviještena i nadležna služba za socijalnu skrb radi svrhovitog poduzimanja mjera obiteljsko pravne zaštite.

U kninskoj policijskoj postaji provedeno je kriminalističko istraživanje i nad 75-godišnjakinjom za koju je utvrđeno da je jučer, 22. kolovoza oko 17 sati u mjestu Biskupija, na otvorenom prostoru, pri spaljivanju odjeće, izazvala požar koji se proširio na to područje. Požar je oko 18.03 sati ugašen, a pri požaru nije nastala materijalna šteta.

Iz kategorije: Vijesti