Datum objave: 22. Kolovoz 2017

Policija utvrdila da su dvojica maloljetnika izazvala jučerašnji požar na području Ervenika

Policija utvrdila da su dvojica maloljetnika izazvala jučerašnji požar na području Ervenika
Diana Ferić
Diana Ferić

Zbog sumnje u izazivanje požara na području  Ervenika policija je kazneno prijavila dva maloljetnika, od sedmero koje su jučer priveli, kako je priopćila danas glasnogovornica PU šibensko – kninske Marica Kosor.

U policijskoj postaji Knin je dovršeno kriminalističko istraživanje kojim su obuhvaćene dvije maloljetne osobe, od kojih je jedna osoba osumnjičena za dovođenje u opasnost života i imovine opće opasnom radnjom ili sredstvom, a druga za poticanje na počinjenje tog kaznenog djela“, kaže ona.


Utvrđeno je da je prvoosumnjičeni 21. kolovoza oko 14,15 sati u mjestu Radučić, Općina Ervenik, na poticaj drugoosumnjičenog, upaljačem zapalio suhu travu neposredno uz željezničku prugu. Potom se požar proširio prema Nacionalnom parku Krka i tom prilikom ugrozio kulturno dobro i arheološko nalazište Burnum, te željezničku prugu i državnu cestu D-59 Kistanje-Knin.

Osumnjičeni će, uz kaznenu prijavu Općinskom državnom odvjetništvu za mladež u Šibeniku, biti predani pritvorskom nadzorniku ove Policijske uprave, a o svemu će biti obaviještena i nadležna služba za socijalnu skrb radi svrhovitog poduzimanja mjera obiteljsko pravne zaštite.

Požar je oko 21.20 sati lokaliziran, a nastala materijalna šteta će se naknadno utvrditi
 

Iz kategorije: Vijesti