Utorak, 22 Kolovoz 2017 09:47

Policija utvrdila da su dvojica maloljetnika izazvala jučerašnji požar na području Ervenika

Napisala: 
Policija utvrdila da su dvojica maloljetnika izazvala jučerašnji požar na području Ervenika

Zbog sumnje u izazivanje požara na području  Ervenika policija je kazneno prijavila dva maloljetnika, od sedmero koje su jučer priveli, kako je priopćila danas glasnogovornica PU šibensko – kninske Marica Kosor.

U policijskoj postaji Knin je dovršeno kriminalističko istraživanje kojim su obuhvaćene dvije maloljetne osobe, od kojih je jedna osoba osumnjičena za dovođenje u opasnost života i imovine opće opasnom radnjom ili sredstvom, a druga za poticanje na počinjenje tog kaznenog djela“, kaže ona.


Utvrđeno je da je prvoosumnjičeni 21. kolovoza oko 14,15 sati u mjestu Radučić, Općina Ervenik, na poticaj drugoosumnjičenog, upaljačem zapalio suhu travu neposredno uz željezničku prugu. Potom se požar proširio prema Nacionalnom parku Krka i tom prilikom ugrozio kulturno dobro i arheološko nalazište Burnum, te željezničku prugu i državnu cestu D-59 Kistanje-Knin.

Osumnjičeni će, uz kaznenu prijavu Općinskom državnom odvjetništvu za mladež u Šibeniku, biti predani pritvorskom nadzorniku ove Policijske uprave, a o svemu će biti obaviještena i nadležna služba za socijalnu skrb radi svrhovitog poduzimanja mjera obiteljsko pravne zaštite.

Požar je oko 21.20 sati lokaliziran, a nastala materijalna šteta će se naknadno utvrditi
 

Objavljeno u Vijesti
Više u ovoj kategoriji:

ČASOPIS VOLIM ŠIBENIK

 

MOK.hr koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda mok.hr stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se!