×

Napomena

There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: media/k2/galleries/24962
Datum objave: 20. Kolovoz 2017

Bili smo na koncertu The Killsa, najboljem rock koncertu ovog ljeta u Zagrebu

Bili smo na koncertu The Killsa, najboljem rock koncertu ovog ljeta u Zagrebu
Diana Ferić
Diana Ferić

Koncert grupe The Kills u zagrebačkoj Tvornici kulture koji su mnogi najavljivali kao najuzbudljiviji rock nastup ovog ljeta u Zagrebu ispunio je očekivanja. Alison Mosshart i Jamie Hince u Zagreb su došli u sklopu velike europske turneje na kojoj prevladavaju festivalski nastupi. Obojici se na licima vidjelo da uživaju u koncertu u Zagrebu, a Alison je na kraju, pozdravljajući se od publike kazala kako se to osjeća kao doma.

"Ni sam ne znam zašto nam je trebalo ovoliko vremena da dođemo u Hrvatsku. Puno puta prošao sam kroz vašu zemlju, godinama o njoj slušam samo lijepe i pozitivne stvari, što od kolega glazbenika što od prijatelja, a sad, prije koncerta, moram priznati da imam tremu. Polako postajem svjestan koliko nas ljudi ovdje vole. Predivan je osjećaj prvi put svirati u novoj državi, ali pritisak je neizbježan jer jednostavno ni na koji način ne želiš razočarati fanove", izjavila je prije koncerta u Zagrebu.

Na njihovom prvom dolasku u Hrvatsku potporu im je pružila hrvatska najcjenjenija kantautorica Lovely Quinces ,a publika je uživala i u njezinom nastupu.
The Killsi su prije Zagreba nastupili na glavnoj pozornici na Open Air Festivalu u Švicarskoj. Bend trenutno promovira dva izdanja – album ‘Ash & Ice’ i EP ‘Echo Home – Non-Electric’, kojim su obilježili 15 godina od objave prvijenca.

Američko-britanski duo The Kills, jedan od najznačajnijih indie rock bandova posljednja dva desetljeća

Lovely Quinces iza sebe ima nekoliko europskih i američkih turneja, nastupe s Robertom Plantom, Morcheebom, Tame Impalom, Thursten Mooreom i grupom Giant Sand, a trenutačno priprema nastavak hvaljenog EP-a “Meet Me In Moscow”. Uz Zagreb i Ferragosto Jam ovog kolovoza LQ će upisati i nastup na budimpeštanskom Sziget Festivalu.

FOTO: Danijel Ferić
 

Iz kategorije: Vijesti