Datum objave: 17. Kolovoz 2017

Vatrogasci su uspjeli zaustaviti vatru 100 metara od kuća u Zatonu,ali i dalje gori

Vatrogasci su uspjeli zaustaviti vatru 100 metara od kuća u Zatonu,ali i dalje gori
Diana Ferić
Diana Ferić

Požar između Zatona i Rasline u vodičkom zaleđu koji je izbio jučer oko 13.30 sati aktivan je i dalje. Na požarištu je stotinjak vatrogasaca, kojima je u pomoć sinoć stiglo 80 vojnika.

Na požarištu Zaton-Raslina  djeluju tri Canadaira CL-415 i dva Airtractora.

Vatru su protekle noći uspjeli zaustaviti nadomak kuća. Očekuje se dolazak zračnih snaga. „Još su aktivna dva kraka požara i to jedna na istoku iznad Zatona, a drugi na sjevernom dijelu vatrene fronte i nadam s eda ćemo ih jutros uz pomoć zračnih snaga ugasiti, kazao je Volimir Milošević, zapovjednik JVP Šibenik.

Požarište Zaton-Raslina jučer je obišao i Potpredsjednik Vlade i ministar obrane RH Damir Krstičević, a zbog vatrene ugroze ovih naselja ministar obrane donio je odluku o upućivanju i 72 pripadnika Protupožarnih namjenski organiziranih snaga Hrvatske kopnene vojske, a temeljem zahtjeva Županijskog vatrogasnog zapovjednika Šibensko-kninske županije Darka Dukića.

Na požarištu Zaton-Benkovačka cesta-Raslina zračne snage tijekom jučerašnjeg djelovanja izbacile su više od 400 vodenih bombi i provele 32 sata u zraku u akcijama gašenja požarišta sa ukupno sedam protupožarnih aviona. Ovo je ujedno do sada rekordan broj bacanja vodenih bombi na jedno požarište u jednom danu koje su imale zračne snage u ovogodišnjoj protupožarnoj sezoni.

Zatonjanima je tako jučer prisjela fešta u povodu sv. Roka, zaštitnika tog mjesta. Proveli su je uglavnom u panici i pozivima na oprez. Naime, zbog velikog požara, stanovnici i Rasline i zatona bili su pozvani su na pojačani oprez i da sklone predmete iz dvorišta, zatvore škure, maknu automobile s ulice kako ne bi pao žar i zapalio kuću.

Iz kategorije: Vijesti
Označeno u: