Datum objave: 10. Kolovoz 2017

Petrina zbog prijetnje prijavio Pauka,a sutra podnosi kaznene prijave zbog Konstituirajuće skupštine Županije

Petrina zbog prijetnje prijavio Pauka,a sutra podnosi kaznene prijave zbog Konstituirajuće skupštine Županije
Diana Ferić
Diana Ferić

Stipe Petrina, nezavisni vijećnik u Skupštini Šibensko – kninske županije podnio je kaznenu prijavu protiv šibensko – kninskog župana Gorana Pauka za ozbiljnu prijetnju nakon što mu je on za govornicom, na nedavnoj sjednici Skupštine Šibensko – kninske županije kazao „Nemoj da te plesnem“. Župana to očito previše ne brine jer na svom je Facebook profilu, ugodno uronjen u bazen, sa osmijehom na licu i šeširom na glavi napisao: "Dosta je bilo političkih stupidnosti iliti ga "petrinarija", uhvatimo se malo - ljeta!

 

„Nije mi samo to rekao nego me je prije toga odgurnuo i nogom. Goran Pauk ne peška puno, ali ja sam se bezbroj puta uvjerio u to da je on opasan čovjek. Ne želim prijeći preko te prijetnje“, kazao nam je Stipe Petrina.
On će sutra Državnom odvjetništvu podnijeti kaznenu prijavu i protiv Nediljka Dujića, Edite Grubišić i Lovre Kušćevića, ministra uprave RH zbog, kako kaže, krivotvorenja službenih isprava. Sve se te kaznene prijave odnose na konstituirajući sjednicu Županijske skupštine čiji se repovi i dalje vuku.

 

Poznato je da je Nediljko Dujić, nakon što su vijećnici s Nezavisne liste Stipe Petrine i on sam upozorili da je konstituirajuća sjednica nezakonita jer je Mandatno – imunitetna komisija izabrana s 20 glasova vijećnika što nije bila većina, te da su nezakonite i sve odluke koje su donesene nakon što je ta nelegalna Komisija verificirala mandate vijećnika.

 

Ministarstvo je odgovorilo da Odluka o izboru Mandatno – imunitetne komisiji nije donesena potrebnom većinom glasova. No isto tako tvrde da taj nezakoniti dio sjednice nije utjecao na zakonitost preostalog dijela sjednice niti je time izbor predsjednika Skupštine i čin konstituiranja doveden u pitanje.
Petrina smatra da taj stav Ministarstva uprave koji je potpisao ministar Kušćević nije utemeljen na zakonima te da je povrijeđen i Poslovnik Skupštine Šibensko- kninske županije pa je zato i protiv njega podnio kaznenu prijavu.

Tako se priča o tomu je li Konstituirajuća sjednica kao takva bila zakonita ili nije, koja je opteretila nedavnu sjednicu seli pravosuđu.

Stipu Petrinu i njegovu listu opteretila je, s druge strane, priča o njihovom vijećniku Stevi Žeželju, pripadniku srpske manjine za kojeg se ispostavilo da je bio pripadnik vojske SAO krajine iako je i na nedavnoj sjednici Skupštine tvrdio da nije i da je bio samo mobiliziran u logistici s radnom obvezom te da je rat uglavnom proveo u Italiji.

„Nasjeli smo na tu priču i mi. Preporučili su nam ga naši partneri iz Knina i to dragovoljci domovinskog rata. Ja sam ga osobno pitao je li sudjelovao u pobuni, a on mi je odgovorio da nije te da je uglavnom bio u Italiji. Pogriješili smo i zbog toga se kajem“, izjavio nam je danas Petrina.

O Žeželja je zatražio da vrati njegovoj listi vijećnički mandat i da se povuče, a on je to odbio

Iz kategorije: Vijesti