Datum objave: 04. Kolovoz 2017

Petrina ne prihvaća očitovanje Ministarstva uprave da je Skupština Županije legalno konstituirana

Diana Ferić
Diana Ferić

Kretenskim je  Stipe Petrina, nezavisni vijećnik u Županijskoj skupštini Šibensko – kninske županije nazvao stav Ministarstva uprave da je konstituirajuća sjednica Županijske skupštine Šibensko-kninske županije bila zakonita. Poručuje kako će i dalje ustrajati na ponovnom konstituiranju.

Petrina je, naime, danas medijima poslao odgovor Ministarstva uprave, kao i svoje očitovanje Ministarstvu.


Ministarstvo uprave utvrdilo je da je ključna odluka, odluka o izboru predsjednika Županijske skupštine donesena propisanim brojem glasova te je kao takva izraz volje većine članova tog predstavničkog tijela, što znači da je Županijska skupština Šibensko-kninske županije konstituirana dana 21. lipnja 2017. godine. Proglašavanje nezakonitim dijela same Konstituirajuće sjednice u odnosu na prvu točku Dnevnog reda pod kojom je doneseno Rješenje o izboru Mandatne komisije i proglašavanje toga akta ništavim, nije od utjecaja na zakonitost preostalog dijela Konstituirajuće sjednice Županijske skupštine Šibensko-kninske županije niti je time izbor predsjednika i čin konstituiranja tog predstavničkog tijela doveden u pitanj", stoji u objašnjenju Ministarstva uprave koje Petrina ne prihvaća.

Sve je počelo na konstituirajućoj sjednici Skupštine Šibensko – kninske županije kada je Mandatsko – imunitetna komisija koja mora potvrditi vijećničke mandate izabrana s 20 glasova što nije činilo većinu. Na to su upozorili vijećnici s Nezavisne liste Stipe Petrine, u prvom redu on, ali se Edita Grubišić, predstojnica Ureda državne uprave u Šibeniku, kojoj je zadaća nadgledati zakonitost konstituiranja sjednice s tim nije složila. Potom je sazvana redovna sjednica, ali je prekinuta upravo zbog toga što je ocijenjeno da Skupština nije valjano konstituirana. Potom je Nediljko Dujić, predsjednik Skupštine jučer novinare upoznao s tim da je stigao odgovor Ministarstva uprave po kojem to što Mandatno – imunitetska komisija nije izabrana većinom glasova nije bitno za konstituiranje Skupštine pa je on za ponedjeljak, 7. kolovoza sazvao nastavak redovne sjednice da bi na to danas reagirao Stipe Petrina ne prihvaćajući da je Skupština legalno konstituirana.

Iz kategorije: Vijesti