Datum objave: 28. Srpanj 2017

Imenovan novi NO Vodovoda koji će smjeniti Mioča,Petrina tvrdi:I bez Mioča ostaje kriminal

Imenovan novi NO Vodovoda koji će smjeniti Mioča,Petrina tvrdi:I bez Mioča ostaje kriminal
Diana Ferić
Diana Ferić

Imenovanje novog Nadzornog odbora umjesto dosadašnjeg kojem je istekao mandat jedino je što je Skupština Vodovoda i odvodnje napravila na današnjoj sjednici, a nisu raspravljali ni o jednom gorućem problemu poput jamstva koje je to poduzeće dalo HNK Šibenik. Predsjednik NO koji će se sljedećeg tjedna konstituirati bit će Ante Rakić, a članovi su Stipica Protega, Tomislav Lucić, Ofelija Jurić, Robert Podrug i Lucija Toplek.  Vjerojatno će na toj sjednici i smijeniti sadašnjeg direktora Mihu Mioča, koji kako doznajemo, ne želi otići svojevoljno. Novinarima nije dopušteno pratiti sjednicu Skupštine Vodovoda.

Dok je Stipe Petrina novinarima davao izjavu ispred zgrade Županije došao je Miho Mioč i, pomalo nepovezano, ga optužio da je kradljivac vode, da su drugi za njega plaćali vodu te da je od mađarskih investitora u Primoštenu dobio povoljno poslovni prostor, a spominjao je i navodnu sumnjiv način na koji je Tommy u Primoštenu dobio prostor. Petrina je zbog tih optužaba najavio još jednu sudsku tužbu protiv Mioča.


O tomu što se događalo na sjednici Skupštine Vodovoda novinarima je izjavu dao predsjedavajući Nediljko Dujić: „Odradili smo najavljenu Skupštinu . Poznato je da je 17. 7. istekao mandat NO pa smo izabrali smo koji čini tim iskusnih ljudi koji će poduzeti sve radnje kako bismo, što je najavio i gradonačelnik Burić, vratili institut javnog natječaja za izbor uprave Vodovoda“, kazao je.
Na novinarsko pitanje što on misli o tomu što je Miha Mioč, kao direktor Vodovoda i odvodnje potpisao jamstvo za kredit HNK Šibenik rekao je da nije bitno što on misli o tomu već da je sve napravljeno zakonito.
„ Ja bih vas upitao ima li ijedan građanin koji ne želi da opstane NK Šibenik. Ja znam da mislite da bi i tu trebalo biti nekih korekcija i ja se s tim slažem. Sve treba biti transparentno. Davanje jamstva je bilo tehničko pitanje jer je riječ o kreditu od 5,7 milijuna kuna za koji ej suglasnost dalo Gradsko vijeće. Gradonačelnik je za tu odluku Gradskog vijeća znao, a nije nužno da je znao za to da je 20 posto jamstva pokrio Vodovod jer je to zaista tehničko pitanje i Grad Šibenik će taj novac vratiti Vodovodu“, kazao je Dujić.

Stipe Petrina je kazao kako je Skupština bila nezakonita. „Mene čudi zašto javna bilježnica sudjeluje u tom kupleraju. Nema zapisnika s prijašnjih skupština pa se sve može lažirati. Danas se dogodilo to da su se, moram tako kazati, glupani koji predstavljaju manjinske udjeličare odrekli svojih ovlasti i dali ih NO koje je danas imenovao Grad Šibenik bez rasprave. Miho Mioč može otići, ali kriminal u Vodovodu ostaje kao i u drugim gradska poduzećima koja služe za pranje novca a Državno odvjetništvo je krivo jer ne reagirao“, izjavio je Petrina

 

Komentirao je i MIočeve optužbe da je kradljivac vode:“Točno je da je protiv mene podignuta sudska tužba, ali još nije održana niti jedna rasprava“, objasnio je.

U objavi na Facebooku pojasnio je o čemu je riječ: "Točno je da je protiv mene podignuta sudska tužba, ali još nije održana niti jedna rasprava“, objasnio je." Da ne bi bilo nekih sumnji , točno je da su KRIMINALCI iz Vodovoda PU Šibensko -Kninske i ODO Šibenik pokušali namjestiti mi kazneno djelo "krađu vode" . Međutim istina je apsolutno dotukla spomenute KRIMINALCE jer NIKAKVE KRAĐE NIJE BILO. Točno je da su KRIMINALCI čak išli toliko daleko da su podigli i optužnicu međutim kako je optužnica bila doslovno na NIKAKVIM DOKAZIMA to se ročišta u tom predmetu nisu nikada ni sazivala od 2006 g. pa je sve to na moju žalost otišlo u ZASTARU . Sve to trebalo je da se izjednači mene koji stalno ukazujem na institucionalno organizirani kriminal u županiji Šibensko- kninskoj i kriminalaca koji već 27 godina pljačkaju i rastaču Županiju", napisao je Petrina

Iz kategorije: Vijesti