Datum objave: 26. Srpanj 2017

Gradonačelnik Burić:Ravnateljica HNK Šibenik Maja Trlaja ima moju apsolutnu potporu!

Diana Ferić
Diana Ferić

Da je bilo prije mjesec bilo upitati gradonačelnika Šibenika Željka Burića kontrolira li on direktore gradskih tvrtki pa tako i Mihu Mioča, direktora šibenskog Vodovoda on bi, sigurno odgovorio da on ima njegovu apsolutnu potporu, a to je bilo razvidno i po načinu na koji je odgovara vijećnicima u prošlom sazivu Gradskog vijeća vezano za ulogu Vodovoda u dokapitalizaciji. Danas je  situacija posve drukčija.

E pa gradonačelnik je tako odgovorio i na primjedbu vijećnice Iris Ukić Kotarac na jučerašnjoj sjednici Gradskog vijeća o tomu zna li on što rade direktori i ravnatelji gradskih institucija i kako se ponašaju pa tako ravnateljica šibenskog kazališta mjesecima odbija njoj, kao gradskoj vijećnici odgovoriti na dvadesetak konkretnih pitanja o stanju u tom šibenskom hramu kulture, koja su se nametnula na temelju negativnih nalaza državne revizije. On je kratko kazao:“Ravnateljica HNK Šibenik ima moju apsolutnu podršku“ i tu je za njega kraj priče. To je tako danas, a tko zna što će biti sutra kada neki slučajevi postanu „vrući“ kao što je to u slučaju Vodovoda.

Potporu u čemu? U tomu da ignorira gradske vijećnice i njihovo zanimanje za ustanovu koju vodi, u tomu da su neki izdaci MDF –a i Kazališta upitni; da ta kuća bilježi gubitak veći od milijun kuna; da se MDF u nekim stvarima srozava; da se Kulturnom vijeću ne podnose financijska izvješća ili pak da se nad nekim zaposlenicima vrši mobing. Poznato je da je državna revizija, ali i inspekcija utvrdila kako ni sadašnja ravnateljica ni voditeljica MDF –a nisu ispunjavali uvjete iz natječaja u vrijeme kada su zaposlene na ta mjesta i da se iz gradske blagajne za to plaćaju kazne i da dalje ne nabrajamo.

 

Gradonačelnik Željko Burić ne bi da se s njegovim pročelnicima i stručnim službama u Gradu komunicira pisanim putem- e mailovima i dopisima jer ih to, valjda, i misli da imaju pametnijeg i prečeg posla odgovarati na upite dokonih vijećnika ili građana. On bi radije da ti vijećnici pohode pročelnike i zadržavaju se s njima u prijateljskom razgovoru. Znamo i zašto jer „ono što je napisano ostaje, a ono što je izgovoreno odlazi i više to ne možeš vratiti niti dokazati“.

Naime, odgovarajući na pitanje vijećnici Iris Ukić Kotarac kazao je i kako „neki vijećnici nemaju pametnijeg posla nego pisati pisma na koja bi im njegovi pročelnici morali cijelo jutro odgovarati. Stvari se najbolje rješavaju u izravnoj komunikaciji. Pustimo mailove i dopise. Mi smo o tim pitanjima koja je dobila ravnateljica razgovarali i zaključili da je na njih nemoguće odgovoriti“, tako je glasila gradonačelnikova obrana ravnateljice Trlaja.

Da čovjek ne povjeruje – na konkretna pitanja koja se temelje na nečemu što je utvrdila državna revizija njima je nemoguće odgovoriti!

Inače, Iris Ukić Kotarac se zbog tog ignoriranja njezinih upita obratila i pravobraniteljici za pravo na pristup informacijama koja je naložila da se na sva pitanja koja se odnose na zaštitu javnog interesa moraju dati odgovori. Ali nema vajde ni od toga!

Iz kategorije: Vijesti

logo footer 1
Trg Andrije Hebranga 11a, 22 000 Šibenik

logo footer 2
logo footer 3