Datum objave: 23. Srpanj 2017

Glazbeno - poetska večer sjećanja na Mladena Bjažića održana na Zlarinu

Glazbeno - poetska večer sjećanja na Mladena Bjažića održana na Zlarinu
Diana Ferić
Diana Ferić

Zlarinjani ne zaboravljaju jednog od svojih najslavnijih i najpoznatijih otočana, Mladena Bjažića, koji je do svoje smrti bio duboko ukorijenjen u sve pore zlarinsog života i svoj otok, njegove običaje i govor nosio duboko u sebi i promicao ih.

 

Sinoć je na trgu ispod leroja održava poetsko – glazbena večer njemu u čast. Svoje stihove čitali su Mladenovi kolege i prijatelji pjesnici Dinko Škevin, Ivan Dobra i Mladen Truta, a nastupila je i klapa Stina. Sthove Mladena Bjažića , one o njegovoj majci i Zlarinu interpretirali su dvoje mladih Zlarinjana Lucija Alfier i Ante Vukov, studenti na glumačkoj akademiji u Zagrebu, a program je vodio poznati HTV voditelj i novinar Zvonko Varošanec koji je otpjeva uz gitaru svoju posljednju pjesmu posvećenu Zlarinu,a dojmljiva je bila i pjesma Bjažićeve unuke Petre Granik posvećena upravo njemu.

 

Bila je to od početak do kraja večer nabijena emocijama, večer prisjećanja na velikog čovjeka i umjetnika kojemu su, kako je kazao Zvonko Varošanec, vrata svakog zlarinskog doma bila otvorena, a i njegova su bila otvorena za sve ljude.
Organizatori su Grad Šibenika i Turistička zajednica Zlarina u suradnji s KUD-om Koralj.

 

Mladen Bjažić umro je početkom ove godine nekoliko dana prije svog 93. rođendana. Rođen je 26. siječnja 1924. godine na otoku Zlarinu, a cijeli svoj radni vijek proveo je u Zagrebu. Na Zlarin se vratio kada je otišao u mirovinu. Radio je kao novinar i urednik u dječjim listovima, a bio je i dugogodišnji uspješni urednik dječjih emisija i programa na RTV Zagreb. Iza njega su ostale brojne zbirke pjesama za djecu, stripova i proznih djela.
 

Iz kategorije: Vijesti