Datum objave: 20. Srpanj 2017

Bista Arsena Dedića postavljena na Opatovini u Zagrebu na njegov rođendan

Bista Arsena Dedića postavljena na Opatovini u Zagrebu na njegov rođendan
Diana Ferić
Diana Ferić

Poprsje velikog histriona, pjesnika i skladatelja Arsena Dedića otkriveno je na zagrebačkoj Opatovini. Arsen je s Histrionima bio od samog početka 1975. godine i njihove glasovite Domagojade i za njih je napisao ili prilagodio glazbu za 32 predstave, prenosimo s HTV-a.

Upravo je Arsenova glazba bila stil i znak Histriona jer njegov osjećaj za ritam predstave bio je nevjerojatan, kaže osnivač Histriona Zlatko Vitez: „Sve do njegove smrti Arsen je bio i ostao jedan od najzaslužnijih histriona u povijesti tako da je bilo logično da Miljenko Sekulić napravi prijedlog Arsenove biste koja će poslije krasiti Histrionski dom.“

Arsen Dedić svojim je svestranim stvaralačkim darom sam sebi podigao spomenik, no dobro je da su to učinili i oni s kojima je tako dugo i plodno surađivao: „To su bila i putovanja po moru i otocima - kad su imali turneje, uvijek smo se družili uz fantastične predstave“, prisjeća se Gabi Novak.

Arsenovo spomen poprsje otkrili su Gabi Novak i njegov vjerni pratitelj na klaviru Branko Bulić, a publika na Opatovini, kao i svake večeri, nastavila je uživati u histrionskoj predstavi "Kći Lotršćaka".

Iz kategorije: Vijesti