Datum objave: 14. Srpanj 2017

Paško Rakić primio uspješnog šibenskog triatlonca Dina Belakušića

Paško Rakić primio uspješnog šibenskog triatlonca Dina Belakušića
Diana Ferić
Diana Ferić

Zamjenik šibenskog  gradonačelnika Paško Rakić primio je danas članove Triatlon kluba Šibenik, Dina Belakušića i Ivicu Vrankovića u povodu uspješno odrađenog triatlona Ironman održanog u Frankfurtu, priopćili su iz Ureda gradonačelnika.

Dino Belakušić, podsjetimo, proteklog je vikenda završio frankfurtski Ironman u punoj distanci; 3,8 kilometara plivanja, 180 kilometara vožnje bicikle i 42 kilometara trčanja.

„Triatlon Ironman je jedna izuzetno teška sportska disciplina koja iziskuje velike napore koju završavaju samo oni s nevjerojatnom fizičkom i mentalnom spremom. Dinovo postignuće je veliki uspjeh za Triatlon klub Šibenik te sjajna promocija grada Šibenika. Hvala vam što se vaš grad i klub mogu ponositi ovim fascinantnim rezultatom.“, istaknuo je zamjenik Paško Rakić, a čestitkama se pridružio i tajnik Zajednice sportova grada Šibenika Dario Kulušić.

Dino Belakušić zahvalio se na čestitkama i istaknuo kako ovaj uspjeh ne bi mogao ostvariti bez pomoći i podrške prijatelja iz kluba, među kojima su Ivica Vranković i Ante Gelineo te mnogih drugih koji su ga pratili u Njemačkoj, ali i tijekom iscrpnih priprema.

„Hvala vam što pratite Triatlon klub te što nam Grad Šibenik uvijek pruža potporu. Za mene je ovo bilo jedno ogromno iskustvo, a iako sam nakon odrađene utrke pomislio nikad više, na ovome ne namjeravam stati, plan mi je svake godine odraditi jedan Ironman.“, kazao je Belakušić.

Dino je Ironman u Frankfurtu završio za 10 sati, 54 minute i 36 sekundi, a s priprema za triatlon započeo je u prosincu prošle godine.
 

Iz kategorije: Vijesti