Petak, 14 Srpanj 2017 14:15

Potpisan Ugovor o financiranju projekta Trokut za koji je Šibenik bespovratno dobio 20 milijuna kuna

Napisala: 
Potpisan Ugovor o financiranju projekta Trokut za koji je Šibenik bespovratno dobio 20 milijuna kuna

Među 23 projekta, ukupno vrijedna 368 milijuna kuna za koje je danas u Zagrebu, u  Ministarstvu gospodarstva, poduzetništva i obrta, u nazočnosti ministrice Martine Dalić, potpisana Odluka o financiranju je i šibenski projekt Centra za nove tehnologije i poduzetništvo – Trokut za koji je Grad Šibenik dobio 20 milijuna kuna bespovratnih sredstva Europske unije putem natječaja Europskog fonda za regionalni razvoj, Razvoj poslovne infrastrukture, Operativni program "Konkurentnost i kohezija 2014.-2020.“

 

„Europskim projektima poput ovog grad Šibenik mijenja svoje lice. Imamo bogomdano podneblje i okoliš, a smišljenim pristupom gospodarstvu uspjeh nam je zajamčen. Inovativni projekt Trokut privući će brojne mlade ljude iz cijelog svijeta upravo u Šibenik koji će im postati nezaobilazna točka u kreiranju novih ideja i novih poslova. Na taj način nastavljamo pozicionirati Šibenik kao grad znanja i novih, inovativnih tehnologija.“, kazao je ovom prilikom gradonačelnik Željko Burić.

 

Centar za nove tehnologije i poduzetništvo gradit će se na prostoru Mandaline u svrhu poticanja, rasta i razvoja malih i srednjih poduzeća te stvaranja novih radnih mjesta na području Šibensko – kninske županije.

 

Prostire se na dvije etaže ukupne površine 2084 m2 te će biti najsuvremenije opremljen.
U samom centru predviđeno je 28 funkcionalnih jedinica, fleksibilni prostori, Fab lab radionice, uredi, kabine i drugo. Glavni projekt izradio je Arhitektonski biro Prostor iz Šibenika. U sklopu projekta, uredit će se okoliš i pristupna cesta. Projektom je predviđen radni ambijent po modelu Holliworka.

 

Partneri Grada Šibenika u projektu su Podi Šibenik d.o.o. i Poduzetnički inkubator ZIP d.o.o. sa sjedištem u Zagrebu, dok su suradnici na projektu Regionalni centar za razvoj poduzetničkih kompetencija za zemlje Jugoistočne Europe, Studij energetske učinkovitosti i obnovljivih izvora, Sveučilište u Zagrebu-Šibenik, Veleučilište u Šibeniku, Tehnička škola Šibenik, Industrijsko-obrtnička škola Šibenik te Javna ustanova razvojna agencija Šibensko-kninske županije.
Ukupna vrijednost projekta iznosi 27.722.245,10 kuna.

 

 

Objavljeno u Vijesti
Više u ovoj kategoriji:

ČASOPIS VOLIM ŠIBENIK

 

MOK.hr koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda mok.hr stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se!