Datum objave: 13. Srpanj 2017

SUPERJAHTE Prodaju se superjahte na vezu u Šibeniku. Cijena? Prava sitnica!

Diana Ferić
Diana Ferić

Dvije superjahte na vezu uz mulo Krka i uz rivu ispred topova prve su ovogodišnje superjahte koje su doplovile u Šibenik.

Zanimljivo svi portali specijalizirani za nautički luksuz vidno označavaju da se nalaze u Šibeniku i napominju da su na prodaju. Riječ je o luksuznoj motornom jahti Motorni "Tribu" dugoj 50,50 metara i supergliseru "Let my people go" dugom 26,4 metra.

"Tribu" je izgrađen 2007. godine u Italiji, a dizajnirao ga je poznati Studio Lissoni.
Jahta ima čelični trup s aluminijskom nadgradnjom. Njena maksimalna brzina je oko 27 kilometara na sat, a sa 100 000 litara goriva koliko stane u njen rezervoar može prijeći oko 5150 kilometara. Pun rezervoar košta oko 900 000 kuna. "Tribu" nudi udoban smještaj za 10 osoba u 4 dvokrevetne kabine, a o putnicima brine posada od 12 članova. Sobe su ogromne i imaju mramorne kupaonice. Luksuz se podrazumijeva, a tjedni najam košta 185 000 eura plus PDV.

Brzi luksuzni gliser "Let my people go" nazvan po pjesmi Williama Fauknera koja je, kao duhovna skladba, postala svjetski hit pedesetih godina prošlog stoljeća u izvedbi popularnog crnog bas pjevača Paula Robersona.
I ovo je luksuzno plovilo izgrađeno u Italiji. Porinuta je u more 2013. godine, a dizajnirao ju je Mauro Micheli. Nudi udobnost i luksuz za 8 osoba o kojima brinu 3 člana posade. Ima dva dizelska motora od po 2435 konjskih snaga koji su je u stanju potjerati brzinom od gotovo 70 kilometara na sat. U ekonomičnoj vožnji sa 7500 litara goriva prevali oko oko 600 kilometara.

Obje jahte plove svim morima svijeta, a trenutno su obje ponuđene na prodaju. Cijena? Prava sitnica! Vlasnici za "Tribu" traže oko 14 milijuna eura, a za "Let my people go" 4,4 milijuna eura.
 

Video

Iz kategorije: Vijesti