Datum objave: 06. Srpanj 2017

Šibenik je siguran grad, ali poželjan je videonadzor na frekventnim mjestima

Diana Ferić
Diana Ferić

Šibenik je siguran grad za boravak, zaključili su danas kčanovi Odbora za prevenciju kriminaliteta koji se sastao u uredu šibenskog gradonačelnika, a na temelju podataka koje je iznio Ivica Kostanić, načelnik Policijske uprave šibensko – kninske. Na dnevnom redu je bio pregled stanja sigurnosti na području nadležnosti Policijske uprave Šibensko- kninske uz poseban osvrt na stanje sigurnosti na području Policijske postaje Šibenik.
„Načelnik Policijske postaje Šibensko- kninske Ivica Kostanić iznio je statistiku kaznenih djela u prvih pet mjeseci ove godine te je izrazio zadovoljstvo stanjem sigurnosti na području nadležnosti spomenute policijske postaje. Policijski djelatnici su profesionalno i efikasno odradili i situacije kaznenih djela protiv života i tijela koje su se u prethodnom razdoblju dogodile u Šibeniku i Vodicama.

„Policijska postaja Šibensko- kninska tijekom turističke sezone pojačano intervenira u cestovnom i pomorskom prometu. Provedene su akcije „ TOURS“ i „ SIGURNA TURISTIČKA SEZONA“, a šibenskim policajcima pomoći će djelatnici PP Drniš i Knin, uz ispomoć kolega iz Češke i Makedonije.“, rekao je Kostanić.
Gradonačelnik Željko Burić istaknuo je zadovoljstvo činjenicom da je Šibenik siguran grad i pohvalio suradnju s policijom kao i sa drugim tijelima koja su uključena u postupke rada s javnosti i zaštite građana.

Na sastanku se razgovaralo i o projektu postavljanja video - nadzora na frekventnim prometnicama i javnim površinama u Šibeniku što bi, prema mišljenju policije, još dodatno pojačalo sigurnost građana u prometu, ali i u svakodnevnim životnim situacijama.

Sastanku Odbora za prevenciju kriminaliteta uz gradonačelnika Željka Burića i načelnika Policijske postaje Šibensko- kninske Ivicu Kostanića, nazočili su Iris Živković, predsjednica Općinskog suda Šibenik, Davorka Grbac-Plavčić, ravnateljica Centra za socijalnu skrb, Emil Božikov, ravnatelj OŠ Brodarica i dr.sc. Zdravko Peran, ravnatelj šibenske Prometno-tehničke škole“, stoji u priopćenju koje je stiglo iz Ureda šibenskog gradonačelnika.

 

Iz kategorije: Vijesti