Datum objave: 05. Srpanj 2017

SDP: Sankcije za lokalne organizacije koje su podbacile na izborima,a to je i šibenska

SDP: Sankcije za lokalne organizacije koje su podbacile na izborima,a to je i šibenska
Diana Ferić
Diana Ferić

SDP će preko ljeta analizirati rezultate lokalnih izbora, a one lokalne organizacije u kojima je bio veliki podbačaj mogle bi se naći na udaru sankcija. Radi se o potencijalno nekoliko desetaka organizacija, no naši sugovornici u SDP-u nas uvjeravaju da ipak većina neće biti raspuštena, piše tportal, a to bi se trebalo odnositi i na SDP u Šibeniku koji je značajno podbacio na proteklim lokalnim izborima

Tim sastavljen od potpredsjednika stranke Zlatka Komadine, članova Predsjedništva Arsena Bauka, Siniše Hajdaša Dončića i Ive Jelušića, te glavnog tajnika stranke Zvane Brumnića dobio je u zadatak što prije analizirati rezultate lokalnih izbora i usporediti ih s onima iz 2013.

 

'Mi smo formirali ekipicu, nas petero, da složimo kriterije. Kada se oni provjere, isplivat će nekih 40-ak osoba koje su možda odgovorne. Predsjedništvo će proći tu listu pa vidjeti koje bi organe trebalo raspustiti zbog lošeg rezultata', kazao je za N1 Komadina.

 

Iako je, kako nam kažu neki dužnosnici SDP-a, ideja bila da se tih nekoliko desetaka organizacija raspusti, takav plan izazvao je nezadovoljstvo u stranci, pa bi sankcije ipak mogle biti blaže.

Petorka će rezultate, doznajemo, analizirati tijekom ljeta i gledat će se jesu li razlozi za loše rezultate u pojedinim organizacijama bili objektivni ili subjektivni. Nema govora o raspuštanju svih tih organizacija, uvjerava nas jedan SDP-ovac koji je upoznat s radom peteročlanog tima.

 

Čini se da je početna ideja o raspuštanju tolikog broja organizacija ublažena djelomično i zbog zagrebačkog SDP-a. Naime, u analizi će se morati postaviti i pitanje uspjeha u Zagrebu, gdje je SDP, kao što je tportal već pisao, doživio potop na razini vijeća gradskih četvrti i vijeća mjesnih odbora. S obzirom da će većinu vremena u zadnje četiri godine zagrebački SDP vodio aktualni predsjednik stranke Davor Bernardić, moglo bi se postaviti i pitanje njegove odgovornosti, što neki, poput Miranda Mrsića, već i postavljaju.

 

Uz to, pitanje je koliko bi raspuštanje organizacija imalo i smisla, s obzirom da SDP na jesen tako i tako, prema stranačkom statutu, očekuju izbori za nova vodstva lokalnih organizacija. Tada bi, očekuje se, Bernardić na čelo lokalnih organizacija mogao postaviti svoje ljude.

 

Iz kategorije: Vijesti