Datum objave: 28. Lipanj 2017

Veliko zanimanje za šibensku "Ljetnu logopedsku školicu" za djecu s disleksijom

Veliko zanimanje za šibensku "Ljetnu logopedsku školicu" za djecu s disleksijom
Diana Ferić
Diana Ferić

Udruga „Izvor ljubavi“ koja na razini Šibensko – kninske županije okuplja djecu s teškoćama u učenju i njihove roditelje i ovog ljeta organizira „Šibensku ljetnu logopedsku školicu“ koja će trajati od 7. do 16 srpnja. U njoj će djeca kroz trening i igru učiti kako savladati teškoće u učenju u učenju Šibensko-kninske županije. Upisano je tridesetak djece i isto toliko njihvih roditelja.

 

„To je jedinstvena školica takve vrste u Hrvatskoj i raduje me što su roditelji prepoznali da je korisna njihovoj djeci tako da smo popunjeni, možemo još primiti možda jednog ili dva polaznika. Prijavljena su djeca ne samo u Šibenika nego i iz drugih gradova u Hrvatskoj. Naziv ovogodišnje školice je „Igrom i pokretom do znanja“.Sve godine se trudimo u toj školici postići kvalitetu dovodeći vrsne stručnjake za rad s djecom, a to možemo jedino uz pomoć sponzora - Županije i JU NP „Krka. Cilj školice je pomoć djeci za stvaranje pozitivnog ozračja i promoviranje izvrsnosti kako u lokalnoj zajednici tako i u društvu kao cjelini“, ističe Majda Ivanda, predsjednica udruge „Izvor ljubavi“.

 

„Ta školica donosi donose nove sadržaje koji se ne mogu naći na lokalnoj razini. Kombinira pokret i riječ, što će omogućiti ispitati motoričke sposobnosti učenika , odrediti vježbe za svakog od njih,razvijati kineziološku inteligenciju, a samim time i globalnu inteligenciju, učiti pokretom potaknuti govorno jezični razvoj,naučiti čitati , pisati ,računati, poboljšati koncentraciju, pažnju i povezivanje događaja, usvojiti trajna i upotrebljiva znanja iz svih predmeta“, objašnjava Željka Butorac,prof. logoped koja od prvog dana sudjeluje u radu te školice. Uz nju s djecom će raditi Dunja Mukavec, prof. logoped, Gorana Hitrec,prof psihologije i Karlo Butorac,prof. kineziolog.

 

Bit će to 12 dana intenzivnog rada s djecom uz predavanje i savjetovalište za roditelje, u manjim grupama i individualno, te praćenje razvoja i napretka svakog djeteta.. Djeci će dati mogućnosti da sve što uče u školi dobiju na drugi način - vizualizacijom, zvukom, multisenzornim putem, igrom ,pokretom i tako poboljšaju sposobnost učenja i savladavanja školskih kurikuluma.

Udruga "Izvor ljubavi" slavi ove godine 10 godina rada, a Školicu organiziraju kontinuirano od 2013. godine.

 

Iz kategorije: Vijesti