Datum objave: 04. Lipanj 2017

Slavljenička atmosfera u HDZ -u u Šibeniku,u Kninu Josipa Rimac dostojno priznala poraz

Diana Ferić
Diana Ferić

Uvjerljiva pobjeda i Gorana Pauka na izborima za župana Šibensko – kninske županije i Željka Burić na izborima za gradonačelnika Šibenika proslavljena je večeras u izbornom stožeru HDZ –a uz slavljeničku tortu i šampanjac, a zaorila se i pjesma.

 

Gradonačelnik Burić je u svojoj izjavio novinarima kazao da je građanima kod biranja kandidata očito bio važniji rad, odnosno ono što je napravljeno, a ne ideologija.
„Građani su prepoznali naš rad u proteklom razdoblju i to su honorirali . Mi sada imamo moralnu obvezu da ih ne iznevjerimo i ja sam siguran da Šibenik čeka svjetla budućnost“; kazao je Burić uz napomenu kako će se Šibenik razvijati i dalje kao središte start upova i digitalne tehnologije o čemu svjedoči i osnivanje Jadranskog poslovnog centra za koji su dobili 20 milijuna kuna.

Vrlo zadovoljan je i Goran Pauk koji je osvojio oko 68 posto glasova u odnosu na svog protukandidata Franka Vidovića za kojeg je glasovalo oko 28 posto birača. Smatra da je takva razlika očekivana jer da je on sve vrijeme kampanje govorio o konkretnim stvarima i rezultatima i projektima koji su izgledna, a da je Vidović vodio negativističku kampanju.

 

U slavljeničkom raspoloženju večeras u stožeru HDZ u drugom planu su činjenice da je HDZ u Županiji izgubio svoje dvije dosadašnje utvrde, a to su Knin u kojem je Josipu Rimac uvjerljivo pobijedio nezavisni dr.sc. Marko Jelić te Tribunj u kojem je nezavisni Marko Grubelić dobio 52 posto, a dosadašnji načelnik Damir Pilipac 45 posto glasova. Josipa Rimac je u izjavi za HDZ kazala da je pobjedio bolji, a na pitanje hoće li podnijeti ostavku na mjesto predsjednice GO HDZ -a Knina kazala je da će to biti tema o kojoj će raspravljati tijela stranke.

 

Na izbore je u Šibensko – kninskoj županiji izašlo oko 30 posto birača, znntno manje nego u prvog krugu. Na razini Županije bilo je dosta nevažećih listića, više od 4,5 posto.
 

Iz kategorije: Vijesti