Datum objave: 24. Svibanj 2017

Tonći Kandido ostaje u istražnom zatvoru, odvjetnica Pejčinoskih najavljuje i ustavnu tužbu

Diana Ferić
Diana Ferić

Bivši član Uprave TLM –a Tonći Kandido koji je uz austrijske državljana Lorana i Marka Pejčinoskog, bivše vlasnike TLM –a te Slovenca Andraša Brodnjaka osumnjičen za gospodarski kriminal "težak" oko 170 milijuna kuna, za koliko su malverzacijama navodno štetili TLM i Jadransku banku ostaje u istražnom zatvoru. Tako je odlučilo Izvanraspravno vijeće šibenskog Županijskog suda.

Odvjetnik prvookrivljenog Kandida tražio je da se njegovom branjeniku ukine istražni zatvor, a ta mjera opreza zamijeni nekom blažom te ponudio jamčevinu u iznosu od 300.000 kuna, ali sud to nije prihvatio.

Troje šibenskih sudaca koji su vijećali o žalbama, odbili su tako prijedlog obrane da se okrivljene pusti da se brane sa slobode, a odbili su i prijedlog tužiteljstva da se za trojicu stranih državljana odredi istražni zatvor i radi opasnosti od bijega, a ne samo zbog po njima osnovane bojazni da će na slobodi komunicirati sa suokrivljenicima i tako ometati kazneni postupak., piše ŠibenikIN.

-Istražni zatvor protiv mog branjenika određen je bez osnove jer on nikad nije bio pozvan da dođe i da svoj iskaz, niti pred policijom, niti na istražnom ročištu na kojem se raspravljalo o određivanju istražnog zatvora, tako da takav postupak suda smatram nezakonitim i planiram podnijeti ustavnu tužbu – rekla nam je odvjetnica Jadranka Sloković koja brani Marka Pejčinoskog.
Ona još nije zaprimila službeno rješenje niti je o strategiji daljnje obrane razgovarala sa svojim branjenikom, ali uvjerena je da su prava njezinog klijenta apsolutno povrijeđena.

- Ne znam treba li se moj branjenik odazvati šibenskom pravosuđu nakon što mu je već određen istražni zatvor, ali znam da su mu tu opciju trebali ponuditi ranije. Ovako su povrijedili njegova prava. Nažalost, to je već klasika u takvim slučajevima u Hrvatskoj gdje se namjerno stvara medijska hajka i tako utječe na postupak. Tako to ide kod nas, u nedostatku argumenata ide se na osudu javnosti unaprijed – kaže odvjetnica Sloković.

 

Bude li garancija od strane šibenskog pravosuđa u pravičnost daljnjeg postupka, kaže da može sugerirati svom branjeniku da se odazove pozivu, no o svemu će moći više govoriti kada zaprimi rješenje iz Šibenika i dozna detalje zašto je njezina žalba odbijena.
Slično razmišlja i Krešimir Škarica, branitelj prvookrivljenog Tonćija Kandida koji se nalazi u istražnom zatvoru u Šibeniku, prenosimo sa ŠibenikIN-a.

Iz kategorije: Vijesti