Datum objave: 23. Svibanj 2017

Otok Prvić i hotel „Maestral“ domaćini druge radionice „Antičke zamke Jadranskog mora“

Otok Prvić i hotel „Maestral“ domaćini druge radionice „Antičke zamke Jadranskog mora“
Diana Ferić
Diana Ferić

Domaćini druge radionice „Antičke zamke Jadranskog mora“, jednog od najzanimljivijih turističkih i edukativnih projekata u Hrvatskoj kojeg sufinancira Europske agencije za mala i srednja poduzeća EASME, ove će godine biti Grad Vodice, otok Prvić i hotel „Maestral“.

Prva radionica bila je održana je prošle godine u Kopru, na tamošnjoj Univerze na Primorskem, a druga će biti održana 2. lipnja u u Mermorijalnom centru Fausta Vrančića u Prvić Luci.

Ciljevi tog zanimljivog projekta čiju je vrijednost prepoznala i podržala EU, je turistička valorizacija podvodne kulturne baštine te promocija ronjenja i kulturnog turizma na Jadranu.

Nositelj projekta „Antičke zamke Jadranskog mora“ vrijednog 140 000 eura projekta je Grad Mali Lošinj, a u njega su uključeni partneri iz Hrvatske, Slovenije i Crne Gore, Univerza na Primorkem iz Izole, Hidromont iz Budve te Hotel Maestral s otoka Prvića. Povezuju ih antičke baštine i želja da zajednički oblikuju kvalitetnu turističku ponuda za specifične skupine turista, prije svega ronioce i ljubitelja antičke kulturne baštine. Posebno vrijedan dio programa su edukacija lokalne zajednice o značenju i očuvanju podvodne baštine te praktične radionice za mala i srednja poduzeća zainteresirana za takve oblike turizma. Njima će, osim znanja i praktičnih savjeta, biti ponuđena i mogućnost korištenja zajedničke digitalne platforme.

Sve potrebne informacije o radionici „Antičke zamke Jadranskog mora“ kao i prijave za sudjelovanje moguće je dobiti pozivom na telefon 091 4818150 ili slanjem upita na E-mail adresu: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..
 

Iz kategorije: Vijesti