Datum objave: 21. Svibanj 2017

Stižu rezultati izbora:HDZ uvjerljivo vodi i u Šibeniku i u Županiji

Diana Ferić
Diana Ferić

Napeto se iz minute u minutu, kako stižu rezultati glasovanja s biračkih mjesta u svim izbornim stožerima u Šibeniku prate rezultati lokalnih izbora, a najzadovoljniji za sada mogu biti u HDZ –u jer vode i na razini Šibenika i u Šibensko – kninskoj županiji u kojoj, prema do sada obrađenim podacima u Državnom – izbornom povjerenstvu najviše glasova, oko 56 posto dobio je Goran Pauk, pa u HDZ –u ne očekuju drugi krug, dok njegov glavni oponent, Franko Vidović kojeg je podržala koalicija SDP,HNS,HSS i HSU ističe kako ob ima za sada 30 posto glasova i da ulazi u drugi krug.
Zadovoljni mogu biti i kandidati na Nezavisnoj listi Stipe Petrine koji su, za sada, u Gradu Šibeniku, u Gradskom vijeću obili gotovo 12 posto glasova. Most je na oko 7 posto a Hrvoje Zekanović i Hrast na oko 6,3 posto.

 

Na izborima za gradonačelnika Šibenika vodi Željko Burić s oko 45,2 posto glasova, za Josipa Živkovića, kojeg je podržala koalicija SDP,HNS,HSS i HSU –u glasovalo je 17,6 posto birača, za Iris Ukić Kotarac s Nezavisne liste Stipe Petrine oko 8 posto, za Hrvoje Zekanovića 7,5 posto, po oko 5 posto glasova dobili su Petar baranović, reformist i Frane Malenica iz HNS –a, Ivo Glavaš iz Mosta oko 5 posto, a zadnji je Mario Marin iz Živog zida s oko 3,2 posto glasova.

 

U stožeru HDZ –a očekuju da će njegovi kandidati proći u prvom krugu i u Županiji i u Šibeniku. U SDP –u su rezerviraniji. Atmosfera je kod njih dosta ozbiljna jer nisu baš zadovoljni rezultatima glasovanja.
Međutim, uzorak je malen jer je obrađeno manje od 20 posto biračkih mjesta


 

Iz kategorije: Vijesti