Datum objave: 20. Svibanj 2017

Povjerenik za Agrokor počinje prodavati Todorićeve skupe aute,helikopter i jahte

Diana Ferić
Diana Ferić

Makar gotovo na simboličnoj razini, u ponedjeljak u Agrokoru počinje proces rješavanja imovine koja nije neophodna za poslovanje tvrtke prodajom luksuznih jahti, helikoptera i automobila, piše tportal.


Kao prve pokretnine za koje će se objaviti javni poziv naći će se, neslužbeno doznaje Jutarnji list, motorna jahta Riva 85 Opera, dužine 23,86 metara, s godinom proizvodnje 2006., te helikopter Bell 427 VFR, godine proizvodnje 2006. Kada je u pitanju smanjenje broja automobila u koncernu, radi se o više auta modela Audi A8, Mercedesima S 600 i GLS, Range Roveru te drugim automobilima, a na koncu tog procesa vozni park Agrokora trebao bi se smanjiti za 60 posto, kada svi dogovori s leasing kućama, koji su u tijeku, budu gotovi.

 

Neslužbeno se moglo doznati i da će se nakon prodaje pokretnina, u dogledno vrijeme, kada se za to steknu uvjeti, krenuti u prodaju nekretnina za koje se procjeni da nisu potrebne za poslovanje koncerna i njegovih kompanija, a nakon toga i u eventualnu prodaju tvrtki koje ne pripadaju portfelju proizvodnih, prerađivačkih i maloprodajnih poduzeća. Jednako tako se može doznati da bi se od prodaje jahte i helikoptera mogao uprihoditi prvi milijun eura od prodaje imovine, što je sukladno i zakonskim propisima o prodaji imovine Agrokora.

 

Iz kategorije: Vijesti