Petak, 19 Svibanj 2017 17:54

Muzej Grada Šibenika pružio neponovljivu radost štićenicima Cvjetnog doma

Napisala: 
Muzej Grada Šibenika pružio neponovljivu radost štićenicima Cvjetnog doma

Možete zamisliti kako su se osjećali pokretniji stanari Doma umirovljenika u Šibeniku koji su danas, organizirano, posjetili arheološki lokalitet Danilo. U prvom redu susret s davnom prošlošću zavičaja, a s druge strane uopće izlazak iz Doma, među ljude, oduševilo ih je. taj je izlet organiziran povodom Međunarodnog dana muzeja, a proveli su ga Muzej grada Šibenika u suradnji s udrugom Sv. Danijeli njezinom predsjednikom Mirom Vukšićem te djelatnicima Doma za starije i nemoćne osobe "Cvjetni dom". Izletnici su dobili i besplatnu marendu. Uz prigodne riječi domaćina i ravnatelja Muzeja Grada Šibenika Željka Krnčevića, posjetitelje je s poviješću i kontinuitetom tog izuzetno značajnog lokaliteta upoznao kustos Muzeja Toni Brajković.

Izlet je tako dobro primljen da je već dogovoren sljedeći, na Bribirsku glavicu.

Muzej Grada Šibenika je, općenito, senzibiliziran za potrebe manjinskih skupina pa su tako jučer dan na lokalitetima proveli sa štićenicima Centra za odgoj i obrazovanje Šibenik koji pruža usluge osobama s intelektualnim teškoćama.
 

Objavljeno u Vijesti
Više u ovoj kategoriji:

ČASOPIS VOLIM ŠIBENIK

 

MOK.hr koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda mok.hr stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se!