Datum objave: 17. Svibanj 2017

FOTO Samouvjereni završni predizborni skup HDZ -a na kojem nisu štedjeli suparnike

FOTO Samouvjereni završni predizborni skup HDZ -a na kojem nisu štedjeli suparnike
Diana Ferić
Diana Ferić

Strpljivo su danas predvečer, na skalama koje vode prema šibenskoj katedrali, ali i podno njih, kandidati HDZ –a na lokalnim izborima u Šibensko – kninskoj županiji te ostali članovi i simpatizeri te stranke čekali glavnu zvijezdu svog završnog predizbornog skupa, predsjednika HDZ –a Andreja Plenkovića koji ih je došao podržati pred skorašnje izbore, a jednako strpljivo, oko 45 minuta je i on, dok mu je sunce udaralo u glavu čekao da dođe na red za govoriti jer su se lokalni čelnici raspričali.  Skup je trajao nešto manje od dva sata, a okupilo se između 200 i 300 ljudi. Sve vrijeme je prolaz prema katedrali ili od nje na rivu bio blokiran.

Poruka s tog skupa je da HDZ u Županiji nema pravog suparnika te da će Goran Pauk, kako je kazao Andrej Plenković, sigurno pobijediti u prvog krugu na izborima za župan, a Željko Burić, kandidat za gradonačelnika Šibenika je u malo manje sigurnoj poziciji jer se za tu funkciju natječe puno kandidata pa je Plenković pozvao građane da se potrude da i on prođe u prvom krugu izbora. 

 

Inače, Željko Burić danas nije bio blag prema svojim suparnicima pa je tako za Ivu Glavaša kazao da je opčinjen uhljebima i kriminalom  "iako toga u HDZ-ovoj vlasti nema", da je zaostao u nekom prošlom vremenu te mu je predložio da „ potraži stručnu pomoć sa strane“. Za Franka Vidovića je kazao da je zavidan i zao te da iznosi insinuacij, „umjesto da kao saborski zastupnik brani interese svog grada i županije i kaže im „kapa dolje“ za to što rade. Za Hrvoja Zekanovića je kazao da ne razumije da je rješavanje imovinsko pravnih odnosa za zemljište TEF -a osonov svega.

 

„Ti ljudi ništa ne znaju, ništa ne shvaćaju i ništa ne nude. U kampanji nemaju što reći. Oni su jedno ništa“, kazao je Burić o svojim konkurentima. Inače ponovio je već prije izrečenu misao da iz aktualne vlasti stoje rezultati i da su pokazali da znaju što i kako napraviti te da pred birače idu čistog obraza.

„Sjetimo se što smo imali 2013. godine. Bilo smo bez hotela u povijesnoj jezgri, bez plaže, bez vrtića na Jamnjaku, bez tvrđava, bez sveučilišnog studija. Stari dio grada je bio zapušten i zapostavljen. Nije bilo, biznisa, nije bilo ulaganja. Danas sve to imamo“, istaknuo je Burić.

Goran Pauk je govorio o 20 godina Šibensko – kninske županije u kojoj se posljednjih godina, tvrdio on osjeća rast i oporavak za što je iznio niz statističkih podataka. Istaknuo je i kako raste zaposlenost. „Nema segmenta od gospodarstva do društvenih djelatnosti u kojem se nismo uzdigli. Važno je naglasiti da nikada nije bila ovako dobra suradnja lokalne i državne vlasti. Tako su premijer i vlada imali odlučnu ulogu u spašavanju Jadranske banke, TLM –a i Remontnog brodogradilišta Šibenik koje ulazi u sigurne ruke stranog investitora“; napomenuo je Pauk.

Nediljko Dujić, predsjednik Županijskog odbora HDZ –a je objasnio kako su se birali kandidati na listama koje su spoj iskustva i mladosti, a posebno je istaknuo veliki broj žena.

 

Predsjednik HDZ –a Andrej Plenković je svesrdno podržao sve kandidate te stranke na lokalnoj razini od Josipe Rimac u Kninu i Nelke Tomić u Vodicama, Josipa Begonje u Drnišu do Željka Burića u Šibeniku kao i Gorana Pauka kao kandidata za župana, ali je i detaljno obrazložio ono što ga očito jako „boli“, a to je stanje u vladi iako je to što se dogodilo nakon razlaza s Mostom nazvao samo epizodom. „Lokalni izbori događaju s eu vrijeme zanimljive situacije na državnoj razini, ja bih je nazvao simpatičnom iako je mnogi prikazuju suprotno. Nikada nisam vidio i čuo više neistina i spinova u javnom prostoru.Vlada se pokazala odgovornom i onom koja radi prvenstveno za boljitak hrvatskog naroda“, istaknuo je Plenković i nakon toga detaljno obrazložio zašto je vlada donijela Lex Agrokor, a za svoje dojučerašnje partnere iz MOST –a kazao je da ništa ne razumiju pa niti funkcioniranje države i Sabora i trodiobu vlasti. Glasačima je poručio da u velikom komunikacijskom šumu moraju razabirati dobro od lošeg, istinu od neistine.

 

„Zato 21. svibnja birajte ozbiljne stranke, HDZ s našim partnerima i dajte povjerenje onima koji su čestiti i rade za boljitak sredina u kojima žive U nedjelju kada budete izlazili na birališta nemojte zaboraviti da su oni kod glasanja za povjerenje ministru financija Zdravku Mariću izabrali SDP, a ne HDZ“, zaključio je. Nakon završetka skupa rukovao se i strpljivo dvadesetak minuta, hodajući rivom slušao brojne građane koji su mu se željeli osobno obratiti, a nakon toga je napustio Šibenik.

 

HDZ je Šibenčanima za završnicu kampanje poklonio koncert Marka Škugora i Željka Bebeka koji se održava na trgu ispred zgrade Županije uz besplatnu pivu i kobasice s roštilja.

Iz kategorije: Vijesti