×

Napomena

There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: media/k2/galleries/24321
Datum objave: 15. Svibanj 2017

Otvoreno preuređeno dječje igralište na rivi s novim atrakcijama

Otvoreno preuređeno dječje igralište na rivi s novim atrakcijama
Diana Ferić
Diana Ferić

Obnovljeno i moderno opremljeno dječje igralište na Obali palih omladinaca, preko puta katedrale sv. Jakova, od danas je dostupno djeci, a prvi su na njega jutros stupili čelni ljudi Grada Šibenika i šibenski biskup Tomislav Rogić.

„U okviru projekta obnove palače Galbiani i projekta Interpretacijskog centra katedrale sv. Jakova 'Civitas sacra – Sveti grad', definirana je obnova i dječjeg igrališta na šibenskoj rivi. Grad Šibenik, kao partner u projektu, nositelj je ove aktivnosti pa smo proveli natječaj te ugovorili nabavu i postavljanje dječjih igrala i antitraumatske podloge. Omiljeno okupljalište najmlađih Šibenčana u centru grada od danas je u funkciji, a mi, nakon uređenja igrališta na Krapnju, Žirju, Biocima, Krvavicama i park šumi Šubićevac, nastavljamo s uređenjem i obnovom ostalih dječjih igrališta na području grada Šibenika“, kazao je gradonačelnik Željko Burić, kako priopćava njegov ured.

Novouređeno dječje igralište obišao je danas i šibenski biskup mons. Tomislav Rogić.

Radove na dječjem igralištu, nakon provedenog javnog natječaja, izvela je tvrtka Kova d.o.o. iz Velike Gorice, i to u iznosu od 249.375 kuna. Na igralištu su postavljene dvije ljuljačke, klackalica, tri njihalice, od kojih dvije za djecu s posebnim potrebama, toranj s toboganom, penjalicom i mostićem, sve s uključenih 140 m2 antistresne podloge. Također će biti postavljeno jedno solarno stablo za pretvaranje solarne energije u električnu koja će se koristiti za punjenje mobilnih uređaja korisnika igrališta, a uz njega će biti postavljena klupa i stalak za bicikle.

Podsjetimo, prije dvije godine Grad Šibenik je putem natječaja Ministarstva regionalnog razvoja osvojio 65 posto bespovratnih sredstava i izgradio dva nova dječja igrališta na otocima Krapnju i Žirju, a u međuvremenu je potpuno obnovio dječja igrališta na Krvavicama, Biocima i u park-šumi Šubićevac, te napravio i stavio u javnu uporabu dio dječjeg igrališta novog vrtića na Jamnjaku.
 

Iz kategorije: Vijesti