Petak, 12 Svibanj 2017 12:22

Pripazite, prevaranti po kućama vrebaju starije osobe i kradu im novac

Napisala: 
Pripazite, prevaranti po kućama vrebaju starije osobe i kradu im novac

Lažno se predstavljajući kao zdravstvene radnici ili neka druga službena osoba kradljivci koji su se pojavili i na šibenskom području varaju uglavnom stariji ljude koji ih prime u stan, a oni im potom ukradu novac. U posljednja dva dana šibenska policija je zabilježila dva takva slučaja pa su uputili i upozorenje javnosti:

„S obzirom na to da smo u posljednja dva dana zabilježili dvije krađe koja su izvršene na isti način, a oštećene su starije osobe, upozoravamo građane, a posebno starije osobe koje žive same, da zbog izbjegavanja raznih mogućnosti prijevara, krađa,, bez prethodne provjere, ne otvaraju vrata nepoznatim i sumnjivim osobama i da ne dozvoljavaju ulazak u stan osobama koje se predstavljaju kao službene osobe i to najčešće kao zdravstveni radnici, predstavnici banaka i slično. Nemojte nasjedati telefonskim pozivima u kojim netko traži uplatu određenog novčanog iznosa u bilo koju svrhu, nikome ne dajte svoje osobne podatke i dobro čuvajte svoje bankovne kartice i osobne isprave. U slučaju da primijetite nešto sumnjivo uputno je događaj odmah prijaviti policiji na besplatan broj 192, a ako je moguće da zapamte opis osobe ili telefonski broj pozivatelja“, kažu u Policijskoj upravi šibensko – kninskoj.
 

Objavljeno u Vijesti
Više u ovoj kategoriji:

ČASOPIS VOLIM ŠIBENIK

 

MOK.hr koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda mok.hr stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se!