Datum objave: 06. Svibanj 2017

Na šibenskim tvrđavama bit će ovog ljeta 27 programa,donosimo koji su to

Diana Ferić
Diana Ferić

Tvrđava kulture Šibenik predstavila je javno ukupno 27 programa koji će se ovo ljeto događati na obnovljenim šibenskim Tvrđavama sv. Mihovila i Barone. U protekle tri godine na tvrđavama se odvilo preko šezdesetak glazbeno-scenskih i filmskih događanja koji već pozicionirali Šibenik kao jednu od vodećih koncertnih destinacija u Hrvatskoj.

Najavljeno je i  višegodišnje partnerstvo Addiko banke i Tvrđave kulture Šibenik.

Gorana Barišić Bačelić, ravnateljica Tvrđave kulture Šibenik povodom najave ovog partnerstva izjavila je: „Iza tima koji upravlja tvrđavama su tek tri godine rada, brojne nagrade i priznanja, deseci uspješnih programa i suradnji s brojnim partnerima i suorganizatorima želim naglasiti da smo zapravo još uvijek na početku puta i da su naše ambicije i apetiti puno veći i naš budući rad ide u smjeru da Šibenik kroz priču obnovljenih tvrđava ostane vodeći primjer uspješnog upravljanja kulturnom baštinom i centar kreativnih industrija. Addiko Banka važan je partner u ostvarivanju naših ciljeva.

 

Maja Čulig, direktorica marketinga Addiko Grupe izjavila je: „Addiko banka podupire projekte od najvećeg kulturnog i društvenog značaja te takvima definitivno vidimo i programe Tvrđave kulture Šibenik. Kao hrvatska, ali i regionalna banka prepoznali smo ideju organizatora za koju držimo da je komplementarna našim poslovnim vrijednostima – jasno, jednostavno i izravno pružanje modernog sadržaja i kvalitetne usluge. I zato smo se odlučili pružiti partnersku i financijsku potporu te ćemo kao generalni sponzor aktivno pratiti šibenske tvrđave kulture i doprinijeti pozitivnim iskustvima posjetitelja ove jedinstvene kulturne i turističke atrakcije“.
Prvi strani programi na velikoj pozornici su objavljeni već prije mjesec dana i već sada su polučili veliki interes kako u Šibeniku tako i u čitavoj Hrvatskoj.

 

„Tvrđava kulture Šibenik iznova je osmislila odličan program koji će pomoći u ostvarivanju našeg cilja da Šibenik bude mjesto koje sa svojim kulturnim programima se može staviti uz bok puno većim europskim destinacijama koje imaju puno dužu tradiciju u upravljanju svojim kulturnim sadržajima i programima“, izjavio je dr. Željko Burić, gradonačelnik Šibenika.

Suradnja Tvrđave kulture Šibenik i Croatian Travel Festivala omogućilo je da za vikend od 26. do 28. svibnja Šibenik bude sjecište dobrih priča i kvalitetne glazbe te se 27. svibnja na pozornicu sv. Mihovila penje S.A.R.S koji po prvi put gostuju u Šibeniku, a već godinama pune velike pozornice u Hrvatskoj. Dva tjedna kasnije u Šibenik stižu legende electro, hiphop i dance scene STEREO MC's.
Slijede još dva događanja u lipnju, 16. lipnja na veliku pozornicu sv. Mihovila stižu latino bardovi Cubismo koji za Šibenik pripremaju spektakularnu latino večer u pratnji vrhunskih glazbenika Jazz orkestra HRT-a. Nezaboravna večer na Tvrđavi sv. Mihovila biti će i 29. Lipnja, kada se, nakon više od 12 000 koncerata održanih u svijetu i onih poklonjenih gradu Šibeniku po prvi put na pozornicu tvrđave penju ambasadori šibenske kulture Šibenska narodna glazba koja će Šibenčanima i gostima predstaviti najbolje klapske skladbe i šansone jednog od posljednjih velikana svima znanog maestra Dušana Šarca.
 

Srpanj nam donosi nekoliko izuzetnih gostovanja, 12. srpnja Tvrđava kulture Šibenik i Musica Appassionata predstavit će koprodukcija koja je dala možda i najzanimljiviji program do sad – kao dvije strane medalje – dva različita umjetnička izričaja akademskih glazbenika na Tvrđavi će predstaviti Stefan Milenković i Rohan de Silva koji će s programom Freedom of classic otvoriti jubilarnu 10. Musicu Appassionatu, a nakon pauze na pozornicu se penju samoborski udaraljkaši, dobro poznati Sudar Percussion s projektom Oxygen, obradama Jean Michel Jarrea, začetnika francuske elektronske glazbe popraćeni svjetlosnim vizualizacijama.
Jedinstvenu priliku za uživanje u iznimnom nastupu Gregory Portera, ovogodišnjeg dobitnika Grammyja za najbolji vokalni jazz album „Take me to the alley“ šibenskoj publici pružit će se 18. srpnja. Dvostruki dobitnik Grammyja smatra se najvećim američkim jazz izvođačem nove generacije.

Treću godinu za redom Šibenski plesni festival i direktorica Zorana Mihelčić, njegujući odlične veze sa baletom splitskog HNK dovodi još jednu plesnu poslasticu Igora Kirova, balet Na putu, koji otvara ovogodišnji 7. Plesni festival, 24. srpnja.
U koprodukciji s projektom Collage, 5. kolovoza na tvrđavu stižu GusGus – jedna od najpopularnijih electro skupina na svijetu, a pridružit će im se američki producent i DJ Kevin Yost.

Solistički koncert Bože Vreće nastao je u koprodukciji s  Tomislavom Kašljevićem. Ovaj autor i interpretator sevdalinki u kratko je vrijeme postao ne samo regionalna, već i svjetska zvijezda koja na Tvrđavi nastupa 11. kolovoza.
Kolovoz zatvara izniman koncert Tonyja Cetinskog koji će 25.-og na atraktivnoj pozornici Tvrđave sv. Mihovila predstaviti svoj novi acoustic/electric zvuk i započeti istoimenu turneju!

Na tragu iznimno uspješnih koncertnih događanja održanih na Tvrđavi sv. Mihovila, Šibensko pjevačko društvo Kolo i ove godine ponovno podiže ljestvicu premijernom izvedbom prve hrvatske.
rock opere Gubec-beg, uz već tradicionalnu pratnju Simfonijskog orkestra Oružanih snaga RH krajem rujna uoči dana grada i blagdana sv. Mihovila, čime će svečano zatvoriti sezonu Korak do zvijezda 2017.

Kulturno-umjetnički program naziva Strana B ove godine odvijat će se na kulturnoj atrakciji 2016. godine - Tvrđavi Barone. Iako je promijenila prvotnu lokaciju s Tvrđave sv. Mihovila, nije promijenila svoj štih. Zamišljena je kao druga strana velikih koncertnih događanja, namijenjena intimnijoj atmosferi, a od ove godine visoko nad Šibenikom, u prekrasnom ambijentu Tvrđave Barone.

Izuzetno uspješni prošlogodišnji filmski program u odabiru g. Nikice Šupe „Srijedom po svijetu“ nastavlja se i ove godine od 21. lipnja do 23. kolovoza kada će se na Tvrđavi Barone prikazati osam igranih i dokumentarnih naslova, izuzetno snažnih autorskih senzibiliteta; manjih, nezavisnih produkcija. Svi filmovi dobitnici su nagrada na filmskim festivalima te su jednoglasno pohvaljeni od kritike i publike.

Članovima Kluba prijatelja šibenskih tvrđava i posjetiteljima s važećom dnevnom ulaznicom, omogućen je slobodan ulaz na sve programe Strane B i filmskog programa Srijedom po svijetu.

Ulaznice za programe na Tvrđavi sv. Mihovila u prodaji su na blagajnama Tvrđave sv. Mihovila i Tvrđave Barone, u City Pointu šibenskih tvrđava te u sustavima Eventima i Croatia Ticketsa.

 

Iz kategorije: Vijesti

logo footer 1
Trg Andrije Hebranga 11a, 22 000 Šibenik

logo footer 2
logo footer 3