Četvrtak, 27 Travanj 2017 15:23

Studenti iz Bremena o brendiranju Šibenika:Šibenik je autentičan,ali imidž i promocija su nepovezani

Napisala: 
Studenti iz Bremena o brendiranju Šibenika:Šibenik je autentičan,ali imidž i promocija su nepovezani

„ So true,so Šibenik“   odnosno  Šibenik je toliko istinit , kako bismo to slobodno preveli, slogan je koji su za brendiranje Šibenika predložili studenti Međunarodnog turističkog menadžmenta (MBA) iz Bremena u Njemačkoj koji su radili na turističko marketinškog razvoja Šibenika proteklih dana. U Šibeniku borave kao gosti šibenskog Veleučilišta, a svoj su rad danas prezentirali predstavnicima turističkih zajednica i turističkog gospodarstva. Njihov je zaključak kako  je Šibenik ima izniman potencijal turističkog razvoja kao grad istinske izvornosti (authenticity) koju su, po njihovom mišljenju, konkurentski gradovi Zadar i Split izgubili u pretjeranoj komercijalizaciji. Ali prepoznali su nedostatak brenda te lošu povezanost imidža i promocije na kojoj svi dionici u turizmu moraju ustrajati.


U ime organizatora studentima se obratila prodekanica za nastavu Veleučilišta u Šibeniku mr.sc. Tanja Radić Lakoš koja je istaknula značaj međunarodne suradnje i višestruke koristi za obje institucije koje sudjeluju u ovom projektu. Nazočnima se obratio i dogradonačelnik grada Šibenika mr.sc. Danijel Mileta koji se zahvalio studentima i njihovim mentorima na odabiru Šibenika za provođenje svojeg istraživanja i izrade projekta. Prezentaciji su također prisustvovali Katarina Lilić izvršna direktorica Solarisa, Matija Bumbak iz Odjela za gospodarstvo, poduzetništvo i razvoj Grada Šibenika, Željana Šikić direktorica TZ Šibensko-kninske županije, Ivan Elez iz TZ Grada Šibenika, Marijan Soža i Ines Škaro iz Hrvatske gospodarske komore Šibenik te studenti s kolegija Menadžment turističke destinacije Veleučilišta u Šibeniku s nastavnicom Jasminom Sladoljev.

Cilj projekta kojeg su radili studenti bio je izraditi i razviti turističko marketinški projekt za Šibenik, te pri tome: definirati strategiju, izraditi SWOT analizu, dati viziju razvoja, definirati ciljano tržište te prijedlog promocije i marketinške strategije. Svoje istraživanje započeli su još u Njemačkoj kada su temeljem sekundarnog istraživanja napravili analizu situacije tj. problemskog zadatka. Istraživanje su nastavili tijekom boravka u Šibeniku, Zadru i Splitu te u NP Krka. U Šibeniku su proveli intervjue sa 7 glavnih dionika i to s predstavnicima dva hotela, dvije turističke agencije, jednog restorana, jedne turističke turistička zajednica te s jednim turističkim novinarom i sa 60 turista. Na osnovu ukupno prikupljenih podataka izradili su svoj projekt i prezentaciju koju su pohvalili svi prisutni uzvanici.

Objavljeno u Vijesti
Više u ovoj kategoriji:

ČASOPIS VOLIM ŠIBENIK

 

MOK.hr koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda mok.hr stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se!