Datum objave: 24. Travanj 2017

HDZ predstavio na šibenskoj Poljani svoj izborni program za Grad Šibenik

HDZ predstavio na šibenskoj Poljani svoj izborni program za Grad Šibenik
Diana Ferić
Diana Ferić

Kandidati HDZ –a za gradonačelnika i dogradonačelnike Šibenika na predstojećim izborima – Željko Burić, Danijel Mileta i Paško Rakić odaslali su danas, s konferencije za novinare koju su održali na Poljani, ispred Gradske knjižnice Jurja Šižgorića dvije ključne poruke. „Mi nismo od onih koji za sobom ostavljaju probleme već se s problemima hvataju u koštac, za razliku od nekih koji su ostavili nedovršene projekte i „rane u tkivu grada“. Nabrajajući sve projekte koja je aktualna gradska vlast ostvarila od rotora na Meterizama i križanja na Baldekinu, projekta uređenja Poljane, uređenja plaća do stotine metara nogostupa u gradu Danijel Mileta je kazao i kako brojna gradilišta u povijesnoj jezgri Šibenika i oko njega nisu nastala sama po sebi već zbog toga što su investitori prepoznali da Šibenik ide u pravom smjeru. Paško Rakić je istaknuo kako je aktualna gradska vlast napravila sve da mladi ljudi ostaju u Šibeniku od visokoškolskog obrazovanja, novih vrtića i škola te stanova POS –a.

"Nismo slučajno danas na Poljani. Dva su razloga za to. prvi je taj što ova vlast nakon dugo godina Poljanu vraća građanima, a drugi što se s Poljane vide sve tri šibenske tvrđave koje smo obnovili ili smo u fazi obnove. Međutim naša percepcija Šibenika nije samo njegovo središte nego i okolica pa tako ulažemo u sustav za odvodnju na istočnom dijelu grada, ulažemo 20 milijuna kuna u Centar za razvoj koraljarstva na Zlarinu. Ova gradska uprava ima i rješenje za TEF na kojem će se u naredne četiri godine događati izvrsne priče. Riješili smo Obonjan, doveli Sveučilišni studij u Šibenik, počela je izgradnja" ,stanova POS -a nabrajao je gradonačelnik Burić. Ponovio je i kako se nikada du povijest kao za njihove vlasti nije toliko ulagalo u visoko obrazovanje - sa Sveučilišnim studijem projektom Torkut i skorašnjim potpisivanjem ugovora na kampus na Palacinu, ukupno 120 milijuna kuna".

Gradonačelnik Burić je istaknuo i kako se razvilo gospodarstvo te da je na Podima, kada je HDZ došao na vlast prije četiri godine bilo 28 tvrtki s 900 zaposlenika, a danas ih ima 25, a u njima radi 1 300 ljudi. Po njegovim riječima, Šibenik je jedini grad u Županiji koji ima više zaposlenih nego umirovljenika.

 

Danijel MIleta je ustvrdio kako je bilo puno povika na njihove komunalne programe u početku, ali da su danas kritičari zašutjeli i t zbog toga, zaključio je, što su i oni vidjeli da su dobri. Najavio je da je aktualna gradska vlast u budžetu Hrvatski cesta osigurala po milijun kuna za još tri prometna čvora i to u Rokićima, na Ražinama kod TLM-a- i u Njivicama. Napravili su , istaknuo je i sustave za odvodnju na Brodarici, a uskoro će se to dogoditi u Zatonu.

Paško Rakić koji će, kako je najavio, u budućoj gradskoj vlasti biti zadužen za društvene djelatnosti kazao je kako nikad nije otišao niti želi otići iz Šibenika i kako ej sve postigao u svom rodnom gradu te da je HDZ, svojim projektima to omogućio i drugim mladim ljudima, ali je spomenuo i socijalne programe za siromašne i umirvljenike te osiguravanje prostora mladima za njihove aktivnosti.

 

Na predstavljanju programa HDZ –a za Grad Šibenik, kao prvog dana prikupljanja potpisa na Poljani uz kandidate su bili mnogi HDZ –ovi direktori gradskih poduzeća i institucija

Iz kategorije: Vijesti
Označeno u: