Subota, 22 Travanj 2017 13:35

U Zagrebu i Splitu maršira se za znanost i obrazovanje

Napisala: 
U Zagrebu i Splitu maršira se za znanost i obrazovanje

Dan je planeta Zemlje, a u petstotinjak gradova u više od 40 zemalja svijeta okupit će se stotine tisuća znanstvenika i građana koji će sudjelovati u Maršu za znanost, nastojeći na taj način ukazati na značaj obrazovanja i znanosti u suvremenom svijetu. Za znanost se maršira i u gradovima Hrvatske - Zagrebu, Rijeci i Splitu, piše tportal.

Kako bi upozorili na važnost koju obrazovanje i znanost imaju u suvremenoj civilizaciji, ljudi diljem svijeta izašli su na ulice, a današnji Marš u Hrvatskoj krenuo je u 11 sati u grada - u Zagrebu kod spomenika Nikoli Tesli u Preradovićevoj ulici, u Splitu sa Đardina i u Rijeci s Jadranskog trga, prenosi N1.

U Zagrebu je za znanost 'marširalo' oko 500 ljudi, a u Splitu oko 200.

Podršku su dali i neki političari i političarke te poznata imena znanosti poput fizičara Ivice Puljka, bivšeg voditelja kurikularne reforme Borisa Jokića te bivšeg zamjenika ministra znanosti Saše Zelenike. Molekularni biolog Ivan Đikić u akciju se uključio u San Franciscu gdje trenutno živi, a dao je i snažnu podršku Maršu u Hrvatskoj.

FOTO: N1

 

Objavljeno u Vijesti
Više u ovoj kategoriji:

ČASOPIS VOLIM ŠIBENIK

 

MOK.hr koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda mok.hr stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se!