Datum objave: 20. Travanj 2017

Nacionalno savjetovanje o gospodarstvu i poduzetništvu ponovno u Šibeniku!

Nacionalno savjetovanje o gospodarstvu i poduzetništvu ponovno u Šibeniku!
Diana Ferić
Diana Ferić

Nakon pet godina Šibenik će ponovno biti domaćin Nacionalnog savjetovanja o gospodarstvu i poduzetništvu.

Šibenik je bio domaćin tog najvažnijeg hrvatskog gospodarskog i poduzetničkog skupa koji se organizira na najvišoj državnoj razini od njegovih početaka 1996. godine. Do promjene je došlo 2012. godine kada je Savjetovanje održano u Toplicama sv. Martin, a zatim u Zagrebu, Petrčanima i Splitu.

Ove godine Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta ponovno je zakazalo održavanje 21. NASA 4. i 5. svibnja u Šibeniku, u hotelskom naselju „Solaris“.

Program Savjetovanja još nije objavljen no na njemu će biti riječi, kako doznajemo, o gospodarskoj i razvojnoj politici utemeljenoj na izgradnji poticajnog, jednostavnijeg i sigurnog poslovnog okruženja u kojemu će poduzetnici svoje poslovne projekte uspješno pretočiti u stvarnost te rasti i razvijati se.

Osim toga Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta predstaviti će nove poticajne mjere za poboljšanje konkurentnosti mikro, malih i srednjih poduzetnika, mogućnosti za dobivanje bespovratnih sredstva iz fondova Europske unije za razvoj i rast te mjerama za oslobađanje poduzetnika od suvišnih administrativnih tereta i stvaranje poticajnijeg poslovnog okruženja i jednostavnijeg poslovanja.

Posebno zanimanje gospodarstvenika i poduzetnika već sada vlada za prezentaciju Nacionalnog programa reformi, potpornih institucija, start-up poduzetništva te ključne uloge inovacija i digitalizacije u podizanju konkurentnost.

Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta u Šibeniku dodijeliti priznanja najboljima u poduzetnicima i gospodarstvenicima u 2016. godini, a 5. svibnja održati će se panel rasprava u kojoj će sudjelovati potpredsjednica Vlade Republike Hrvatske, dr. sc. Martina Dalić i ministri iz resora ključnih za rast poduzetništva.

 

Iz kategorije: Vijesti