Datum objave: 19. Travanj 2017

Posebna regulacija prometa zbog biciklističke utrke "Tour of Croatia" sutra u Šibeniku

Posebna regulacija prometa zbog biciklističke utrke "Tour of Croatia" sutra u Šibeniku
Diana Ferić
Diana Ferić

Sudionici međunarodne utrke „Tour of Croatia“, njih oko 200 sutra, u četvrtak, 20. travnja proći će šibenskim područjem, a to će donijeti i posebnu regulaciju prometa.

Biciklisti se oko 14. 00 sati očekuju iz pravca Vrpolja, a proći će ulicom Put Bioca te Ulicom Stjepana Radića; vožnju će potom od pravca Poljane nastaviti Ulicom kralja Zvonimira te Bribirskih knezova prema izlazu za Vodice. U Šibensko – kninskoj županiji probiciklirat će 58 km i to rtuom Lepenica – Boraja – Vrpolje – Donje Polje – Ražine – Šibenik – Vodice – Pirovac – Drage.


Start utrke u toj etapi dugoj 237 kilometara najavljen u Imotskom u 10.57 sati, a cilj utrke je planiran u Zadru u 17.06 sati.

Zbog utrke će u četvrtak od 13:30 sati do 16:00 sati na snazi biti privremena regulacija prometa na navedenim prometnicama. Promet će regulirati policija i predstavnici organizatora utrke. Ceste će na pojedinim dionicama biti zatvorena maksimalno 30 minuta; policija će zbog sigurnosti cestu zatvoriti desetak minuta prije prolaska biciklistička, a otvorit će je neposredno nakon prolaska posljednjeg policijskog automobila

Policija je izvijestila da će dolazit će do povremenog zatvaranja određenih dionica cesta i to državne ceste D 58 Šibenik – Lepenica od 13,30 do 15,00 sati te državne ceste D 8 Drage – Šibenik od 14,00 do 16,00 sati, a promet će se preusmjeravati na alternativne pravce.


Mole se vozači motornih vozila koji se nađu na pravcu održavanja biciklističke utrke da postupaju po uputama policije i drugih osoba u organizaciji utrke, odnosno da uspore i zaustave vozila do prolaska biciklista.

Prolazak biciklistička utrka Tour of Croatia kroz šibensko područje i ove godine su osigurali Grad Šibenika i Turistička zajednice Grada Šibenika za što su izdvojili 60 000 kuna. Zahvaljujući tomu Šibenik će biti kratko prikazan iz zraka na Eurosportu. Utrka se prati i gotovo 160 zemalja.

Vozači u Šibeniku od večeras do sutra popodne svoja vozila ne smiju parkirati na obilježenim mjestima za parkiranje koja se nalaze na dijelu ulice Stjepana Radića i to od raskrižja s ulicom Fra Jeronima Milete (Sjemenište) do raskrižja s ulicom Put Gimnazije (Vanjski), jer se ta parkirna mjesta nalaze na najužem dijelu trase kretanja biciklista kroz Grad Šibenik.

Sva vozila koja budu zatečena parkirana na ovom parkiralištu, zbog sigurnosti odvijanja ove utrke, ujutro, 20. travnja na dan utrke, će biti premještena specijalnim vozilom „Pauk“, priopćili su iz Pu šibensko – kninske.
 

Iz kategorije: Vijesti