×

Napomena

There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: media/k2/galleries/24114
Datum objave: 18. Travanj 2017

Šibenska izložba "Kravata Croata" sutra seli u Zagreb, u Mimaru

Šibenska izložba "Kravata Croata" sutra seli u Zagreb, u Mimaru
Diana Ferić
Diana Ferić

Šibensku izložbu "Kravata Croata" koju je, u povodu obilježavanja 950. obljetnice prvog pisanog spomena Šibenika, lani osmislila i organizirala Jagoda Sablić, izvršna urednica MDF -a moći će od sutra vidjeti i Zagrepčani i njihovi gosti. Ta se izložba otvara u 19 sati u Zagrebačkom muzeju Mimara.

Rezultat je to suradnje s Akademijom Cravatica koja je od početka podržala taj projekt Jagode Sablić. On na jednostavan i kreativan način spaja kravatu, kao izvorni hrvatski proizvod i Šibenik kao prvi samorodni hrvatski grad.

Uz pomoć svojih kolegica iz HNK Šibenik Franke Klarić i Sare Lovrić Caparin te nekoliko entuzijasta poput Zorana Škugora, Tomislava Barana i Vjekoslave Huljić Jagoda Sablić prikupila je 950 različitih kravata, među njima i kravate poznatih Hrvata - umjetnika, glazbenika, političara. Izložba je lani organizirana u Šibeniku,a ovo joj je prvo gostovanje.

Jagodi Sablić poznati i manje poznati ljudi iz Šibenika i cijele Hrvatske šalju svoje kravate pa će ih uskoro biti 1 066, što će se povezati s god 

Iz kategorije: Vijesti