Datum objave: 13. Travanj 2017

Dani hrvatskog pršuta u Šibeniku:Degustacija neobičnih jela s pršutom

Diana Ferić
Diana Ferić

Stručni i poslovni skup „Treći nacionalni Dani Hrvatskog pršuta", koji će se održati 21. i 22. travnja u hotelu D-resort u Šibeniku okupit će tridesetak certificiranih proizvođača zaštićenog Drniškog, Dalmatinskog, Krčkog i Istarskog pršuta, a manifestacija će biti otvorena za javnost pa će Šibenčani i njihovi gosti moći uživati u tom čuvenom gastronomskom proizvodu.


Pršut kao predjelo, glavno jelo i... slatki desert?

Posebno atraktivna bit će prezentacija jela s dodatkom pršuta koja će trajati tijekom cijele manifestacije. Posjetitelji će moći degustirati i na licu mjesta saznati način pripreme niza delicija te okusiti kako se pršut "ljubi" sa zelenim rezancima, bademom, šparogama, soparnikom i drugim namirnicama. Kao posebno iznenađenje posjetitelji će moći kušati i neobičnu "Drnišku slatku pitu" - slatki kolač s pršutom.

Kroz prezentacije, degustacije, radionice i panel rasprave, posjetitelji će moći uočiti razliku među pršutima pojedinih regija, ali i naučiti nešto više o zaštićenim brendovima. Uz predavanja i radionice namijenjene prvenstveno proizvođačima pršuta, organizatori su pripremili i panel raspravu "Turizam kao kanal prodaje certificiranih pršuta" na kojem se očekuje sudjelovanje ugostitelja, hotelijera i predstavnika turističkih agencija.

 

Potpora Šibensko – kninske županije i TZ Grada Šibenika

Dani Hrvatskog pršuta organizira Klaster hrvatskog pršuta uz potporu Šibensko – kninske županije i Turističke zajednice Grada Šibenika, a pod pokroviteljstvom Predsjednice RH Kolinde Grabar Kitarović, Ministarstva poljoprivrede, Ministarstva gospodarstva, Hrvatske poljoprivredne agencije i Hrvatske gospodarske komore.

Iz kategorije: Vijesti