Datum objave: 04. Travanj 2017

Policija pronašla odbačene ručne bombe i druga eksplozivna sredstva

Diana Ferić
Diana Ferić

Policija je prije nekoliko dana, prema dojavi građana, na području Žaborića, na otvorenom prostoru u blizini Morinjskog mosta, pronašla i izuzela vrećicu s odbačene dvije ručne bombe, pet električnih detonirajućih kapsli, 24 upaljača i specijalnom ručnom bombom, a jučer, 3.travnja na području Srime je građanin prilikom čišćenja šikare pronašao ručnu bombu koju je predao policijskim službenicima. Sve navedeno je izuzeto i pohranjeno u skladište ove Policijske uprave, priopćila je danas PU šibensko – kninska.

Sve to upućuje da i dalje ima neodgovornih građana koji ne koriste niti šansu da bez ikakvih sankcija takva eksplozivna sredstva predaju policiji.

„Kako gornje upućuje na činjenicu da još uvijek pronalazimo odbačeno oružje, streljivo i eksplozivne tvari na otvorenim prostorima, te da neodgovorno ponašanje može dovesti do tragedije, a posebno u odnosu na djecu, podsjećamo građane da je još uvijek u tijeku akcija „Manje oružja, manje tragedija“kojom je građanima , bez ikakvih sankcija, omogućena dragovoljna predaja svih vrsta oružja i ubojitih sredstava“, ističu u policiji.
 

Iz kategorije: Vijesti