Datum objave: 03. Travanj 2017

Tvrtka iz Velike Gorice obnovit će dotrajalo dječje igralište na obali u Šibeniku

Tvrtka iz Velike Gorice obnovit će dotrajalo dječje igralište na obali u Šibeniku
Šibenik News
Šibenik News

Grad Šibenik je proveo postupak javne nabave i potpisao ugovor za uređenje dotrajalog dječjeg igrališta na Obali palih omladinaca, preko puta katedrale sv. Jakova.

 

- 'U okviru projekta obnove palače Galbiani i projekta Interpretacijskog centra katedrale sv. Jakova 'Civitas sacra – Sveti grad', definirana je obnova i dječjeg igrališta na šibenskoj Rivi. Grad Šibenik, kao partner na projektu, nositelj je ove aktivnosti pa smo proveli natječaj te ugovorili nabavu i postavljanje dječjih igrala i antitraumatske podloge - kazao jeDanijel Mileta, zamjenik gradonačelnika Šibenika.


Na javnom natječaju je zaprimljeno šest ponuda, od kojih je najpovoljnija valjana pristigla od firme Kova d.o.o. iz Velike Gorice, i to u iznosu od 249.375 kuna.


Do kraja svibnja bi trebale biti isporučene i postavljene dvije ljuljačke, klackalica, tri njihalice, od kojih dvije za djecu s posebnim potrebama, toranj s toboganom, penjalicom i mostićem, sve s uključenih 140 m2 antistresne podloge. Stara igrala će biti u potpunosti uklonjena. Također će biti postavljeno jedno solarno stablo za pretvaranje solarne energije u električnu koja će se koristiti za punjenje mobilnih uređaja korisnika igrališta, a uz njega će biti postavljena klupa i stalak za bicikle.


Podsjetimo, prije dvije godine Grad Šibenik je putem natječaja Ministarstva regionalnog razvoja osvojio 65 % bespovratnih sredstava i izgradio dva nova dječja igrališta na otocima Krapnju i Žirju, a u međuvremenu je potpuno obnovio dječja igrališta na Krvavicama, Biocima i u park-šumi Šubićevac, te napravio i stavio u javnu uporabu dio dječjeg igrališta novog vrtića na Jamnjaku.

Iz kategorije: Vijesti