Petak, 31 Ožujak 2017 13:37

Do daljnjeg: Izdano upozorenje o zabrani spaljivanja na otvorenom zbog dugog sušnog razdoblja

Napisao: 
Do daljnjeg: Izdano upozorenje o zabrani spaljivanja na otvorenom zbog dugog sušnog razdoblja

Vatrogasna zajednica Šibensko - kninske županije zabranjuje spaljivanje na otvorenom prostoru.

 

O tome su obavijestili u kratkom priopćenju u kojem stoji da zbog izrazito nepovoljnih vremenskih uvjeta koji pogoduju naglom širenju požara (dugo sušno razdoblje, jak vjetar) nadležne vatrogasne postrojbe do daljnjeg ne odobravaju spaljivanje na otvorenom.

 

O pojedincu ovisi hoće li zanemariti izdano upozorenje no ako to učini i izazove požar razmjera koji bi prijetio životima i okolini može očekivati stroge reakcije nadležnih službi u skladu sa Zakonom.


Novčanom kaznom u iznosu od 15.000,00 do 150.000,00 kuna ili kaznom zatvora do 60 dana kaznit će se za prekršaj fizička osoba koja izazove požar. Osoba koja izazove požar iz nehaja kaznit će se za prekršaj novčanom kaznom od 2.000,00 kn do 15.000,00 kn.

 

Nepromišljenim spaljivanjem može se počiniti i kazneno djelo dovođenja u opasnost života i imovine opće opasnom radnjom ili sredstvom za koje se može izreći kazna zatvora do tri godina, ako je djelo počinjeno iz nehaja, a ako je počinjeno s namjerom propisana je kazna zatvora od šest mjeseci do pet godina, ovisno o posljedicama.


 

 

Naslovna fotografija: DVD Brodarica Krapanj

Objavljeno u Vijesti
Više u ovoj kategoriji:

ČASOPIS VOLIM ŠIBENIK

 

MOK.hr koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda mok.hr stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se!