Datum objave: 31. Ožujak 2017

Četvero mladih stažista iz inozemstva na usavršavanju u Gradu Šibeniku

Četvero mladih stažista iz inozemstva na usavršavanju u Gradu Šibeniku
Šibenik News
Šibenik News

U sklopu programa Eurodyssee, razmjene mladih Skupštine europskih regija, četvero mladih stažista iz Španjolske, Portugala i Francuske boravit će na tromjesečnom profesionalnom i jezičnom usavršavanju u Gradu Šibeniku.

 

 

Od 1. travnja 2017. godine Daniela Almeida s Azora, Isabel Ridocci Diez iz Valencije, Nicolas Aknin iz Lyona te Ignacio Zabaleta Martinez iz Barcelone usavršavat će se u Upravnom odjelu za gospodarstvo, poduzetništvo i razvoj Grada Šibenika te javnoj ustanovi Tvrđava kulture Šibenik.

 

 

- Vjerujem kako će mladi stažisti nakon odrađenog stažiranja u svoje zemlje prenijeti pozitivne priče o gradu Šibeniku, a posebno nam je drago što će raditi u Upravnom odjelu zaduženom za Europske fondove te tvrđavama koje su se obnavljale europskim novcem - kazao je gradonačelnik Željko Burić poželjevši Danieli, Isabeli, Nicolasu te Ignaciju dobrodošlicu u Krešimirov grad.

 

 

Šibensko-kninska županija aktivni je sudionik programa Eurodyssee od 2012. godine te je do danas primila desetero kandidata na stažiranje, a poslala 15 mladih s područja naše županije na šestomjesečna stažiranja u inozemstvo.


Župan Goran Pauk istaknuo je važnost ovog programa u povezivanju regija, međusobnoj razmjeni iskustava te profesionalnom usavršavanju i učenju stranih jezika. Koordinatorica programa Eurodyssee Lucija Aužina zahvalila se Gradu Šibeniku koji se ove godine priključio programu i tako omogućio vrijedno iskustvo za četvero stažista.

 

 

Uz spomenuto usavršavanje u Odjelu za gospodarstvo, poduzetništvo i razvoj Grada Šibenika te Tvrđavi kulture, kandidati će pohađati i aktivni tečaj hrvatskog jezika u Pučkom otvorenom učilištu Libar.

Iz kategorije: Vijesti