Datum objave: 30. Ožujak 2017

Dekanici šibenskog Veleučilišta Aniti Grubišić mjesto u Povjerenstvu za izradu Pravilnika o stipendijama

Šibenik News
Šibenik News

Još uvijek aktualna dekanica Veleučilišta u Šibeniku, Anita Malenica izabrana je u Povjerenstvo za izradu Pravilnika o uvjetima i načinu ostvarivanja prava na državnu stipendiju. U povjerenstvo je izabrana kao predstavnica Vijeća veleučilišta i visokih škola.


Povjerenstvo se bavi izradom dva nova pravilnika za stipendiranje, od kojih će jedan regulirati socijalno-ekonomske stipendije, a drugi stipendije iz STEM područja koje će se uvesti iduće akademske godine.

 

- Dekanica Grubišić je do tog položaja došla kvalitetnim radom, i to osobito prošle godine kad je u ime istog Vijeća bila članica Povjerenstva za provedbu javnoga natječaja za dodjelu državnih stipendija za 2016. godinu. Također, to nije jedino priznanje koje je dekanica dobila za svoj rad. Prošle godine je imenovana u Povjerenstvo za donošenje prijedloga proračuna i suradnju s Ministarstvom znanosti i obrazovanja RH, a ranije i u Savjet za financiranje znanstvene djelatnosti i visokog obrazovanja - pišu iz šibenskog Veleučilišta, dodajući:

 

- Sva navedena tijela osnovana na razini Republike Hrvatske te je u tim povjerenstvima dekanica Grubišić jedina predstavnica svih veleučilišta i visokih škola u RH. Stoga su ova imenovanja izuzetna čast i priznanje za nju i naše Veleučilište te pokazuju ugled koji je priskrbila Veleučilištu u Šibeniku u akademskim krugovima.

 

 

Naslovna fotografija: Dekanica i bivši ministar obrazovanja, arhiva mok.hr

Iz kategorije: Vijesti