Datum objave: 28. Ožujak 2017

Župan Pauk na Kongresu lokalnih i regionalnih vlasti Vijeća Europe

Župan Pauk na Kongresu lokalnih i regionalnih vlasti Vijeća Europe
Diana Ferić
Diana Ferić

Župan Goran Pauk boravi u Strasbourgu od 28.-30. ožujka 2017. godine kao sudionik i voditelj hrvatskog izaslanstva Kongresa lokalnih i regionalnih vlasti Vijeća Europe. Danas, prvoga dana plenarne sjednice župan Pauk susreo s veleposlanikom u Stalnom predstavništvu Republike Hrvatske pri Vijeću Europe Miroslavom Papom, a sutra je predviđen kratak sastanak s glavnim tajnikom Kongresa,  Andresom Kieferom s kojim će raspravljati o doprinosu Kongresa prioritetima te nadolazećem hrvatskom predsjedanju Odborom ministara iduće godine.

 

Na Plenarnoj skupštini Kongresa razgovarat će se, uz ostalo, o novim članovima predsjedništva Kongresa, etičnosti i borbi protiv korupcije, radu vladajućih tijela u metropolitskim područjima u čemu će se naglasak staviti na položaj žena i ravnopravnost spolova na vladajućim pozicijam.a U okviru toga bit će podneseno i  izvješće o političkoj situaciji u Hrvatskoj. Također će se voditi i politički dijalozi s predstavnicima Estonije i Armenije, a raspravljat će se i o problemu migracije.

 

Pozdravnim govorom Kongres je otvorio predsjednik Artur Torres Pereira te pozvao članove EPP/CCE grupe na minutu šutnje za Počasnog Predsjednika Dr. Josefa Hofmann prvog predsjednika EPP/CCE grupe, preminulog prije dva mjeseca, koji je bio aktivan u radu Kongresa i posvećen brizi o lokalnoj i regionalnoj vlasti regija diljem Europe.

 

Podsjetimo, župan Goran Pauk imenovan je za člana Izaslanstva u Domu regija Kongresa lokalnih i regionalnih vlasti Vijeća Europe na mandat od 4 godine,  od listopada 2016. do listopada 2020. godine. Kongres se bavi svim političkim pitanjima koja se tiču lokalnih i regionalnih vlasti, naročito pitanjima lokalne i regionalne autonomije, urbanizma i prostornoga uređenja, zaštite okoliša, kulture, prosvjete, socijalnih služba i zdravstva, a jedna od njegovih najvažnijih zadaća je promicanje lokalne i regionalne demokracije i jačanje prekogranične i međuregionalne suradnje.

 

Iz kategorije: Vijesti