Datum objave: 21. Ožujak 2017

U subotu šibenska riva bit će sat vremena u mraku iz opravdanih razloga

Šibenik News
Šibenik News

Grad Šibenik i ove se godine pridružuje globalnoj akciji Sat za planet Zemlju. U subotu, 25. ožujka u 20:30 sata na jedan sat bit će isključena javna rasvjeta na šibenskoj rivi s ciljem podizanja svijesti o klimatskim promjenama, prekomjernoj potrošnji zemljinih resursa i ekološkim problemima diljem svijeta.

 

EarthHour, odnosno Sat za planet Zemlju u Guinnessovoj knjizi rekorda upisan je kao najveća svjetska volonterska akcija, a broj onih koji sudjeluju iz godine u godinu sve je veći. Ove godine obilježava se deseti, jubilarni „Sat za planet Zemlju“. Inicijativa podrazumijeva da kućanstva i tvrtke, građani u svim gradovima svijeta, 25. ožujka u 20:30 sati isključe svjetla na jedan sat.

 

Akcija je pokrenuta u Australiji 2007. godine, kada je više od dva milijuna kućanstava sudjelovalo u „Satu za planet Zemlju“, da bi se idućih godina pridružili i brojni gradovi u svijetu. Prošle godine u akciji je sudjelovalo više od 7000 gradova i mjesta u čak 178 zemalja sa stotinama milijuna sudionika na svih sedam kontinenata.

 

WWF, svjetska nevladina organizacija za zaštitu prirode, ovu akciju u Hrvatskoj organizira uz podršku UNESCO-a.

 

Pozivamo sve građane da se pridruže akciji!

Iz kategorije: Vijesti