Datum objave: 21. Ožujak 2017

S obzirom na dugogodišnju suradnju, Šibenik bi od Norveške mogao naučiti još nešto - kako biti sretan

Snježana Klarić
Snježana Klarić

Prema najnovijem UN-ovom globalnom izvješću o sreći najsretnija zemlja na svijetu, pokazalo se, je Norveška. Hrvatska je u toj priči zauzela tek 77. mjesto čim se našla na sredini s obzirom na to da je istraživanje UN-ove inicijative Mreže rješenja za održiv razvoj obavila istraživanje u 157 država svijeta.


Norveška je u ovogodišnjem UN-ovom izvješću zauzela prvo mjesto s prosječnom ocjenom 7,53, nakon nje ide baltička zemlja Danska koja je pala za jedno mjesto u odnosu na prošlu godinu, Treći je Island, a top deset zatvaraju Švicarska, Finska, Nizozemska, Kanada, Novi Zeland, Australija i Švedska.

 

Hrvatska je na 77. mjestu s ocjenom 5,29, što je tri mjesta niže nego prošle godine i punih 15 mjesta lošije u odnosu na izvještaj objavljen 2015. kada je u Hrvatskoj indeks sreće bio 5,75.

 

S obzirom na dugogodišnju suradnju Grada Šibenika i Kraljevine Norveške na području iNavisa i njegova razvoja u centar za istraživanje mora i pomorstva te poslovnih inovacija u području energetike i okoliša kroz sufinanciranje EEA fonda, evo još nešto na što bi mogli u gradskoj upravi Krešimirovog grada poraditi kad je u pitanju suradnja s najsretnijom zemljom na svijetu.
 

 

Naslovna fotografija: Cronomar.hr

Iz kategorije: Vijesti