Datum objave: 20. Ožujak 2017

Ministar Kuščević poželio sreću budućim stanarima POS-ovi stanova na Šubićevcu

Ministar Kuščević poželio sreću budućim stanarima POS-ovi stanova na Šubićevcu
Šibenik News
Šibenik News

U Gradskoj vijećnici u Šibeniku potpisan je Ugovor o kupoprodaji zemljišta i projektnoj dokumentaciji za realizaciju programa POS-a na lokaciji Šubićevac koji su, u prisutnosti ministra graditeljstva i prostornog uređenja Lovre Kuščevića i gradonačelnika Željka Burića, potpisali direktorAgencije za pravni promet i posredovanje nekretninama (APN) Goran Bradić te predstavnici zajednice ponuditelja: Dragutin Kamenski, prokurist tvrtke Kamgrad i Alen Čović, predsjednik Uprave Zagreb-Montaža Grupe.

 

- Sretan sam što smo današnjim potpisivanjem ugovora nakon 12 godina čekanja napravili još jedan konkretan korak prema što skorijoj izgradnji stanova u POS programu. Ovo je samo jedan element naše dugoročne strategije za stvaranje što boljih uvjeta života u Šibeniku, pri čemu nam je veliki fokus svakako i na osiguravanju adekvatnih uvjeta za život i rad mladih sugrađana i njihovih obitelji - kazao je  gradonačelnik Željko Burić prilikom potpisivanja Ugovora o kupoprodaji zemljišta i projektnoj dokumentaciji za realizaciju programa POS-a na lokaciji Šubićevac.

Na lokaciji Šubićevac gradit će se dvije zgrade s ukupno 148 novih stanova POS-a. Svaki stan će imati garažno ili parkirno mjesto. Ukupna bruto površina projekta je 13,500 m2, a vrijednost investicije je 60 milijuna kuna.

- Čestitke šibenskim obiteljima koje će ovim projektom riješiti stambeno pitanje, a posebno čestitam Gradu Šibeniku na proaktivnosti i sjajnoj suradnji koju je ostvario s APN-om - kazao je ovom prigodom ministar Lovro Kuščević.


Direktor APN-a Goran Bradić istaknuo je kako je u Šibeniku u tijeku novi javni poziv za nadopunu liste zainteresiranih kandidata za kupnju stanova POS-a.



Predstavnici zajednice ponuditelja Zagreb-Montaža Grupe i Kamgrad d.o.o. Alen Čović i Dragutin Kamenski istaknuli su kako su radovi na projektu već započeli uređenjem pristupne prometnice, a rok završetka radova na objektima je lipanj 2018. godine.


Izgradnja stanova u programu POS-a jedna je od inicijativa Grada Šibenika kojom se želi osigurati adekvatne uvjete za život, rad i ostanak mladih obitelji u gradu, što će u fokusu rada biti i u narednom periodu.  

Iz kategorije: Vijesti