Datum objave: 08. Ožujak 2017

Rekonstrukcija ispostave odgodila edukativne radionice s proljeća na jesen

Šibenik News
Šibenik News

Projekt ekoloških radionica i predavanja za odrasle Znanjem do očuvanja – koji se tradicionalno odvija u ožujku, mjesecu u kojemu Javna ustanova Nacionalni park Krka obilježava tri za zaštitu prirode važna datuma, u cilju poticanja razvoja svijesti o potrebi razvrstavanja, ponovnog korištenja i recikliranja – odgođen je za jesen.

 

- Javnost će na vrijeme biti upoznata s terminima i rasporedom održavanja tih radionica, koje su slobodne za sve zainteresirane - poručuju iz JU NP Krka.



Projekt Znanjem do očuvanja odgođen je zbog radova u ispostavi Javne ustanove „Nacionalni park Krka“ u Skradinu, koji su počeli ove zime a čiji se dovršetak očekuje početkom travnja. Radovi u Ispostavi Skradin obuhvaćaju rekonstrukciju prizemlja, u kojemu se do sada nalazila suvenirnica s trima prodajnim mjestima. Rekonstrukciji se pristupilo radi jednostavnijeg protoka posjetitelja i lakšeg pružanja informacija o Parku, ali i zbog smanjenja gužvi koje su se stvarale zbog ukrcaja na brod za Skradinski buk.



Rekonstrukcijom će se optimizirati korištenje prostora u prizemlju Ispostave, u kojemu će posjetiteljima biti na raspolaganju recepcija s kružnim protokom s osam prodajnih i informacijskih mjesta. Kretanje posjetitelja bit će jednosmjerno, od postojećeg ulaza u Ispostavu Skradin preko kružnog prodajnog pulta prema novouređenom izlazu. Na taj način ubrzat će se prodaja ulaznica za NP „Krka“ a posjetitelji će imati više vremena za obilazak znamenitosti u Skradinu.



Multimedijska i izložbena dvorana na prvome katu ispostave u Skradinu i dalje će se koristiti kao edukacijski i prezentacijski prostor. Ukupni troškovi investicije uređenja prizemlja iznose 405.185 kn, a JU „NP Krka“ pokrila ih je vlastitim sredstvima.

Optimizacija prostora Ispostave Skradin i uređenje pristupnih cesta prema Lozovcu i Skradinskom buku, kao prva faza projekta odgovornog upravljanja posjetiteljima, nastavit će se u proljeće a završiti izgradnjom dodatne infrastrukture u sljedećim godinama.

Iz kategorije: Vijesti