Utorak, 07 Ožujak 2017 09:01

Prema Indeksu bijede: Hrvatska 12. ekonomski najjadnija zemlja na svijetu

Napisao: 
Prema Indeksu bijede: Hrvatska 12. ekonomski najjadnija zemlja na svijetu

Utjecajni američki portal Bloomberg objavio je tzv.  Misery Index (Indeks bijede) za 2017.. Riječ je o listi zemalja koje u ovoj godini očekuju mizernu ekonomsku situaciju i budućnost Hrvatske nije blistava.

 

Na prvom je mjestu, treću godinu zaredom, Venezuela, dok se Hrvatska našla na 12. mjestu, četiri mjesta bolje stoji od susjedne Srbije. 

 

- Ako je 2016. bila godina političkih šokova, onda ćemo ove godine saznati kako su oni utjecali na globalnu ekonomiju - piše Bloomberg o Indeksu bijede, listi na kojoj najbolje kotira egzotični Tajland. 

 

 

Hrvatska je  na 12. mjestu Bloombergova Indeksa bijede s 13,7 bodova, a to je lošiji rezultat u odnosu na prošlu godinu za 0,1 posto. S druge strane, Hrvatska nije ekonomski najjadnija članica Europske Unije. Naime, Grčka se sa 23,2 boda smjestila na četvrtom mjestu Bloombergove, dok je na šestom mjestu Španjolska sa 19,6 bodova.

 

 

 

Objavljeno u Vijesti
Više u ovoj kategoriji:

ČASOPIS VOLIM ŠIBENIK

 

MOK.hr koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda mok.hr stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se!