Datum objave: 06. Ožujak 2017

Investicija Rusa Frolova u Prislig - Jazine jedan od 10 najznačajnijih turističkih projekata u Hrvatskoj

Šibenik News
Šibenik News

Privatni kapital sa svih strana svijeta ubrzano se investira duž naše obale uoči turističke sezone, a efekt investicija od ukupno 13,8 milijardi kuna trebao bi biti mnogo veći od mjera svih dosadašnjih vlada, piše Jutarnji list.

 

Među deset najznačajnijih turističkih projekata od dvije milijarde eura koji zaista pokreću Hrvatsku našao se jedan s područja Šibensko - kninske županije, a riječ o hotelskom kompleksu Aquarelaxio na otoku Murteru.

 

Vrijednost investicije je 100 milijuna eura, a iza njega stoji Aleksej Frolov.

 

- Riječ je o kompleksu tvrtke Aqua Relaxio u vlasništvu ruskog investitora Alekseja Frolova, koji je u prosincu 2014. godine od Općine Tisno kupio 64 tisuće četvornih metara zemljišta u turističkoj zoni Prisliga - Jazina za 30 milijuna kuna, a na kojem bi trebao niknuti ekskluzivni detoksikacijski hotelski kompleks u kojem će, prema dosadašnjim najavama, raditi oko 400 ljudi. Prema prvotnom planu, kompleks bi trebao obuhvaćati hotel najviše kategorije s više od 600 ležajeva, a dodatno je zamišljeno u Tisnom graditi i 25 vila u kojima bi trebalo biti ukupno 150 kreveta  - donosi Jutarnji.


Osim Općine Tisno, na popisu deset najznačajnijih projekata još su oni u Rovinju, Rabcu i Dubrovniku, na otocima Šolti i Braču, te u susjednim gradovima Zadru i Splitu.

Iz kategorije: Vijesti